Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος προχώρησε σε μία… περίεργη ομολογία, κατά τη διάρκεια κηρύγματός του προς τους πιστούς σε ιερό ναό, λέγοντας ότι, όπως του είπε ένας επιστήμονας ο οποίος μίλησε μαζί του, δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες στον «κόσμον αυτόν» εκτός από τη Γη.

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε σε ένα τηλεφώνημα που του έκανε ένας επιστήμονας, του οποίου το όνομα δεν πρόλαβε να συγκρατήσει, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Μην ακούτε αυτά που λένε για όσα είδαν, βρήκαν, πράγματα και άτομα εις τους ουρανούς, εις τους άλλους πλανήτες. Δεν υπάρχει άλλος πλανήτης στον κόσμον τον ουράνιον από αυτόν τον πλανήτη που κατοικούμε και είναι η Γη».

«Ο συνομιλητής μου είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα» καθώς δεν θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση στον κόσμο, επεσήμανε ο Άνθιμος, ο οποίος στη συνέχεια παρακάλεσε τον επιστήμονα να τον συναντήσει για να μιλήσουν πιο ανοιχτά για το θέμα. Ανέφερε μάλιστα ότι ήταν κατηγορηματικός στην άποψη που εξέφρασε. «Όχι εγώ μόνον αλλά μεγάλοι επιστήμονες λένε ότι σε όλο το Σύμπαν τίποτα άλλο δεν υπάρχει σαν τον πλανήτη της Γης».

«Όλοι ομιλούν για τον άλλον κόσμον τον ουράνιον που θα πάμε στο μέλλον. Αυτά, λέει εκείνος, είναι ανυπόστατα και ανύπαρκτα» ανέφερε ο μητροπολίτης, λέγοντας ότι και πριν 40 χρόνια σε ξένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν να δουν εκπληκτικά πράγματα στους ουρανούς, δεν είδαν τίποτα. «Οι Ρώσοι κάνανε προσεδάφιση στη Σελήνη, αλλά εμείς δεν είδαμε» σημείωσε.

«Δεν θέλω να σας πω πώς θα σκέφτεστε, αλλά πρέπει απλώς να σκεπτόμεθα. Έτσι φαίνεται να είναι μετά από τόσα χρόνια και όλα αυτά που έχουν φανεί. Πρέπει εμείς οι χριστιανοί να είμαστε περήφανοι για αυτά που πιστεύουμε και για αυτά που διδάσκει η θεολογία» κατέληξε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.