«Όλοι προερχόμαστε από δύο μόνο ανθρώπους»

Επιστήμονες σχεδόν «καταρρίπτουν» την θεωρία του Δαρβίνου


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
5:21
28/11/2018
«Όλοι προερχόμαστε από δύο μόνο ανθρώπους»
70
loading

Απάντηση σε ένα ερώτημα που είναι ικανό να προκαλέσει ακόμα και ομηρικούς καυγάδες προσπαθούν να δώσουν δυο ανθρωπολόγοι οι οποίοι πριν λίγο καιρό δημοσιοποίησαν μια, μάλλον, ανατρεπτική θεωρία.

Σύμφωνα με αυτή όλοι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στον πλανήτη τα τελευταία 200.000 χρόνια αποτελούν απογόνους ενός μόνο ζευγαριού ανθρώπων που εικάζεται ότι έζησε την ίδια χρονική περίοδο.

Εκεί που κατέληξαν, δηλαδή, οι μελετητές του πανεπιστημίου της Βασιλείας στην Ελβετία, Μαρκ Στεκλ και Ντέιβιντ Τάλερ, είναι πως σε μεγάλο βαθμό η εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου δεν ισχύει

Οι δυο επιστήμονες, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ladbible.com, υποστηρίζουν ότι μετά από ενδελεχείς έρευνες, που περιελάμβαναν την εξέταση περισσότερων από πέντε εκατομμυρίων γενετικών κωδικών από τουλάχιστον 100.000 ξεχωριστά είδη ζώων -συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου-, διαπίστωσαν ότι όλοι οι άνθρωποι προέρχονται από ένα μόνο ζευγάρι ανθρώπων, μετά από πιθανώς κάποιο καταστροφικό γεγονός, που άφησε την Γη σχεδόν ερημωμένη.

Μάλιστα, η ερευνητική ομάδα του ελβετικού πανεπιστημίου θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι αντίστοιχη εξελικτική πορεία είχε και το 90% των ειδών του ζωικού βασιλείου, ενώ εκτιμούν ότι όλες οι μορφές ζωής που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην Γη την ίδια περίπου χρονική περίοδο με τον άνθρωπο, πριν από 250.000 χρόνια.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

70
σχόλια
 1. avatar ΒΛΑΧΟς

  ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΑΡΒΙΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ? ΒΛΑΚΑ Ε ΒΛΑΚΑ....ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΡΡΕΝ ΚΑΙ ΓΥΝΗ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ....ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ..ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΡΙΛΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ?.....

 2. avatar Αφελης Α.

  παω στοίχημα οτι την έρευνα τη χρηματοδότησε η εκκλησια. Ας υποθεσουμε οτί ισχυει. Ποσο πιθανο θα σας φαίνονταν να να γινει σήμερα μια μεγάλη καταστροφη και να μείνουν ζωντανοί μονο δυο άνθρωποι, κατα συμπτωση διαφορετικου φύλου, οι οποίοι θα γνωριστούν (μεσω facebook ίσως) και θα κανουν παιδιά που θα κατακτήσουν τον πλανήτη; Δεν νομιζω οτι χρειάζεται να διαβασεις κανενα γονιδίωμα για να καταλάβεις οτι η έρευνα (αν υπάρχει) ειναι γελοία ανεξάρτητα αν πιστεύεις οτι ισχύει η θεωρία του Δαρβίνου ή όχι. Δεν θα εβλαπτε να βάζουμε το μυαλό μας να σκέφτεται που και που...

 3. avatar Γιάννης Αλεξάκης

  Βρέστε και διαβάστε στο Διαδίκτυο. το θέμα, '' Μιτοχονδριακή ΕΥΑ''..

 4. avatar Γιάννης Αλεξάκης

  Το Αρχείο Απολιθωμάτων είναι κατηγορηματικό. Η Εξέλιξη ισχύει, και ποτέ δεν ξεκίνησε από ένα ζευγάρι και μόνο..

  1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   Αλήθεια τι γνώμη έχεις γι αυτό εδώ και τους σκελετούς που παρουσιάζονται εδώ ; http://tinyurl.com/y95xwnus

  2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (1/2)Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας αναφέρεις τα στοιχεία που διαθέτεις;
   Αν η εξέλιξη των ειδών ήταν αλήθεια και γινόταν για χιλιάδες χρόνια τότε θα έπρεπε να υπάρχουν ΄χοι μόνο ένας ή δύο αλλά δισεκατομμύρια σκελετών που θα αποδεικνύουν την μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο και όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά για κάθε είδος ζώου. Που είναι όλοι αυτοί οι σκελετοί ; Γιατί δεν έχουμε βρει ούτε έναν ολοκληρωμένο σκελετό ενός ενδιάμεσου είδους; Όλοι οι σκελετοί που βρήκαμε είναι από πλήρως αναπτυγμένα ζώα που είτε υπάρχουν ακόμα ή έχουν εξαφανιστεί ως είδος και όχι γιατί μετασχηματίστηκαν σε κάποιο άλλο είδος. Αν η εξέλιξη των ειδών ήταν αληθινοί θα έπρεπε ακόμα και σήμερα να βλέπαμε χιλιάδες είδη να μετεξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας και κάθε τόσο να βγαίνουν καινούργια είδη ζώων αλλά και φυτών. ( Γιατί θα πρέπει να πιστεύεις ότι η εξέλιξη σταμάτησε στο παρελθόν και δεν συνεχίζεται). Αλλά όσα χρόνια υπάρχει ιστορία τα είδη παραμένουν τα ίδια, όπως ίδια ήταν και στην αρχή του κόσμου και της δημιουργίας τους.
   Όπως έχω πει και αλλού ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να βγάλει τον Θεό (της Αγίας Γραφής γιατί μόνο Αυτός ο Θεός είναι αληθινός και υπάρχει, και μας περιγράφει πως δημιούργησε τον άνθρωπο) από το κάδρο της δημιουργίας του κόσμους είναι έτοιμος να πιστέψει ότι θεωρία ακούσει αρκεί να μην αναφέρει τον Θεό.

  3. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

   (2/2)Γιατί ο άνθρωπος είναι αρκετά έξυπνος να καταλάβει πως αν δεχτεί ότι ο κόσμος είναι αποτέλεσμα δημιουργίας, σχεδιασμού και σκέψης από ένα ανώτερο Ον, τον Θεό δηλαδή, αυτό σημαίνει ότι μια μέρα θα κριθεί για τις αμαρτίες του και ταυτόχρονα και επειδή ό άνθρωπος είναι και πονηρός θέλει να αποφύγει να μετανοήσει και να αλλάξει ζωή και έτσι έχει εφεύρει ψεύτικες θρησκείες ώστε και την αμαρτία να συνεχίσει να κάνει και να νομίζει ότι είναι ¨καλός άνθρωπος¨ αφού συμμετέχει στις τελετές της θρησκείας του ή κάποιοι άλλοι εφευρίσκουν συνεχώς νέες θεωρίες και προσπαθούν να τις ντύσουν και με ¨επιστημονικό¨ περίβλημα για να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι δεν υπάρχει Θεός- Δημιουργός και ότι ο άνθρωπος είναι όπως όλα τα άλλα ζώα της γης που με τον θάνατο του θα πάψει να υπάρχει και δεν θα λογοδοτήσει ποτέ και πουθενά για τις ηθικές πράξεις και επιλογές του. Ψάξε το λίγο και προς αυτήν την διεύθυνση και δεν θα απογοητευτείς. Ο Θεός της Αγίας Γραφής αν δει μια ειλικρινής διάθεση σε ένα άνθρωπο που θέλει να βρει την αλήθεια και να την ακολουθήσει όποιο και αν είναι το κόστος ότι και αν χρειαστεί να αφήσει για να είναι στην αλήθεια , τότε σε αυτόν τον άνθρωπο ο Θεός θα του αποκαλυφθεί και θα τον οδηγήσει στην αλήθεια Του. Απλά κάποια πράγματα πρέπει να τα δοκιμάσεις για να βεβαιωθείς ότι είναι αληθινά και αποτελεσματικά.

 5. avatar Ηλίας Κ.

  Παρακολουθώ μέ προσοχή όλους εκείνους πού ειρωνεύονται τήν νέα έρευνα. Προφανώς έχουν μελετήσει περισσότερα από 5.000.000 γονιδιώματα καί κατέληξαν σέ αντίθετα συμπεράσματα! Αν καί αμφιβάλλω, αφού δέν γνωρίζουν τό στοιχειώδες: ότι η θεωρία τού Δαρβίνου παραμένει θεωρία χωρίς απόδειξη! Καί έχει μόνον οπαδούς.

  1. avatar Guest01062016

   Δεν είναι μόνο θέμα μελέτης γονιδιωμάτων! Υπάρχει στη βιολογία/οικολογία ένας αριθμός που λέγεται Ελάχιστος Βιώσιμος Πληθυσμός (MVP). Η θεωρία λέει πως όταν ο πληθυσμός ενός είδους πέσει κάτω από αυτό τον αριθμό, τότε οι πιθανότητες επιβίωσής του είναι ελάχιστες. Οι βιολόγοι έχουν καταλήξει στον ελάχιστο αριθμό 50. Κάτω από τον αριθμό αυτό οι πιθανότητες εξαφάνισης είναι πάρα πολλές. Σημειώστε ότι για την επιβίωση ενός είδος απαιτείται ικανός αριθμός σθεναρών απογόνων και των δύο φύλων! Εάν πχ γεννηθούν μόνο αγόρια, και η μητέρα περάσει τη γόνιμη ηλικία, τέλος! Το είδος δεν επιβιώνει. Και επίσης είναι γνωστό πως η εκτεταμένη αιμομιξία γενικά δεν παράγει σθεναρούς απογόνους. Οι εν λόγω θεωρία λέει πως (όχι ένα εξαιρετικά τυχερό είδος), αλλά το 90% των σημερινών ειδών προέρχονται από αρχικούς πληθυσμούς 2 ατόμων! Μπορείτε να αναλογιστείτε πόσο εξωφρενικά μικρός είναι αυτός ο αριθμός για κάποιο οικοσύστημα, όταν είδη προς εξαφάνιση μετράνε πληθυσμούς εκατοντάδων ατόμων;;; Πχ Κόνδορας Καλιφόρνιας (150), Τίγρης Σουμάτρας (500) κ.α.

 6. avatar Guest01062016

  Ένα τεράστιο μερίδιο της ζωής στον πλανήτη σήμερα, είναι ιοί. Και οι επιστήμονες ξέρουν, το έχουν ήδη παρατηρήσει, πως οι ιοί μεταλλάσσονται μαζικά, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Οι εξελίξεις τους, δηλαδή, δεν προέρχονται από κάποιο μοναδικό αρχέτυπο. Είδανε πως από τη μια στιγμή στην άλλη ένα νέο "είδος" ιού προκύπτει μέσω της ίδιας μετάλλαξης σε πάμπολλα "άτομα", που δεν βρίσκονται τόσο κοντά που να επηρεάζονται. Επομένως η ταυτόχρονη μαζική μετάλλαξη σε πολλά διαφορετικά άτομα, είναι γνωστή. Τώρα πως βγάλανε το συμπέρασμα πως το 90% (!!!!) της ζωή στον πλανήτη δεν προήλθε από μαζικές μεταλλάξεις αλλά από μοναδικές, μόνο οι ίδιοι (ίσως και το Βατικανό) γνωρίζουν. ΥΓ: και η Γη δεν κινείται, γιατί το παραδέχτηκε ο ίδιος ο Γαλιλαίος μπροστά σε κοτζάμ Ιερά Εξέταση.

 7. avatar Ellraiser

  Επιτελους εμαθα ποσο παλια ειναι τα οργια.!!!!

 8. avatar Lola

  Πως κάνετε έτσι, απλώς κάνανε είδηση την μία έρευνα που λέει ακριβώς το αντίθετο από τις υπόλοιπες 5000000000000000. Αν βγαίναν να πουν οτι ο Δαρβίνος είχε δίκιο, απλώς δεν θα υπήρχε είδηση.

 9. avatar panos222

  Άρα με όποια και να πάω, θα θεωρηθεί αιμομιξία???

 10. avatar Lurker

  Ο πλανήτης γη έχει ηλικία περίπου 4,54 δις εκατομμύρια χρόνια σύμφωνα με το Wikipedia. Το πλάσμα που εμφανίστηκε τα τελευταία 200.000 χρόνια και λέγεται άνθρωπος τον βιάζει και τον καταστρέφει καθημερινά. Ο καημένος ο πλανήτης γη δεν ζήσει αλλά τόσα χρόνια λόγω του ανθρώπου.

 11. avatar Καταραμένο φίδι.

  Εμένα και τις μηλιές μας ξέχασε ο δαρβίνος.

 12. avatar Κάπως έτσι

  Το ίδιο και οι γάτες, οι σκύλοι, τα σκουλήκια, τα φίδια και τα υπόλοιπα ζωντανά? Από ένα ζευγάρι α ναι ρε από την κιβωτό του νώε! Μυαλό κουκούτσι. ....

 13. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Το μεγάλο Ταξίδι . (Μήπως νομίζεις ότι είσαι ακόμα αρκετά νέος και έχεις χρόνο να μετανοήσεις ; Μήπως σε εφησυχάζει το γεγονός ότι όλοι γύρω σου φαίνεται να βαδίζουν στον ίδιο δρόμο που βαδίζεις και εσύ; Μήπως το βρίσκεις περιττό ή χάσιμο χρόνου να ασχοληθείς με την σωτηρία της ψυχής σου και να διαβάσεις τον Λόγο του Θεού; Αν ανήκεις σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες τότε επείγει να διαβάσεις με πολύ προσοχή αυτό το εντυπάκι)

  http://tinyurl.com/yar9kky8

  1. avatar Ζιωγας

   Στα χάπια υπαρχει ημερομηνία λήξεις να το προσέξεις ΧΑΧΑ

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Το ξέρω . Ευτυχώς όμως και δόξα στον Ιησού Χριστό δεν παίρνω κανένα χάπι και χαίρω άκρας υγείας. Δεν ξέρω αν εσύ γνωρίζεις ή αν ηθελημένα το αγνοείς ότι και η ζωή που τώρα ζούμε έχει επίσης ημερομηνία λήξης αλλά και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο (=αυτήν την ζωή) ουδέν λάθος αναγνωρίζεται !!

  2. avatar ugin

   Παραδέχομαι την εμμονή σου να σχολιάζεις πάντα σε άρθρα που έχουν αναφορά σε κάποια επιστημονική ανακάλυψη. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν συμφωνώ μαζί σου. Ξέρεις ο θεός, μου έδωσε την κρίση να αποφασίζω αν θα συμφωνώ με το "λόγο" του ή όχι. Ωστόσο γουστάρω που είσαι τόσο γραφικός. Στα ΄90s θα έκανες καριέρα στην τηλεόραση εύκολα.

   1. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (1/2) Ευχαριστώ για το σχόλιο σου ακόμα και αν δεν συμφωνούμε. Πιστεύω ότι σαν άνθρωποι πρέπει να εκφράζουμε την άποψη μας με σεβασμό στον άλλον και να έχουμε λογικά επιχειρήματα για αυτά που λέμε. Επίσης πιστεύω ότι πρέπει να συζητάμε περισσότερο για το τι λέει πραγματικά η Αγία Γραφή και το όχι ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε ποτέ οι παπάδες των διαφόρων θρησκειών λένε δικά τους πράγματα και διδασκαλίες για να εξαπατούν τους απλούς ανθρώπους και όσους δεν διαβάζουν τον Λόγο του Θεού οι ίδιοι. Πολύ θα ήθελα να ακούσω και την δική σου άποψη περί του θέματος; Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος προέρχεται από μια τυχαία δημιουργία ενός μονοκυτατταρου οργανισμού που για κάποιον λόγο εξελίχθηκε και έγινε ο άνθρωπος; Πιστεύεις ότι ο άνθρωπος έγινε κατευθείαν από μόνος του αλλά χωρίς να τον δημιουργήσει κάποιος; Τι πιστεύεις για την δημιουργία του σύμπαντος; Και αυτό από μόνο του; Πες μου αν το πιστεύεις και αν είσαι σίγουρος για αυτό και αν θεωρείς ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι όλα αυτά έγιναν από μόνα τους; Και τέλος τι περιθώριο λάθους δίνεις στο εαυτό σου τα πράγματα να μην είναι όπως τα νομίζεις και τελικά να υπάρχει ο Θεός της Αγίας Γραφής που τα δημιούργησε όλα αυτά; Και αν είσαι έτοιμος να Τον συναντήσεις αυτόν τον Θεό;θα ήθελα να μου απαντήσεις , και όχι μόνο εσύ αλλά και όποιος άλλος αναγνώστης αυτού του άρθρου θέλει.

   2. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    (2/2) Γιατί πιστεύω ότι σε αυτήν την ζωή έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε τα λάθη μας και αν πιστεύουμε κάτι που δεν είναι αλήθεια και αποδεδειγμένο επιστημονικά να βρούμε την αλήθεια. Αν όμως φύγουμε από αυτήν την ζωή με τις λάθος απόψεις μας και οι λάθος απόψεις μας επηρεάζουν την ζωή μας σε βαθμό που να μην ζούμε σε δικαιοσύνη, ηθική και σεξουαλική καθαρότητα , να μην κερδίζουμε το ψωμί μας με την τίμια εργασία μας αλλά εκμεταλλευομαστε ή αδικούμε άλλους ανθρώπους τότε πραγματικά την έχουμε άσχημα και το κακό θα είναι ότι τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουμε την αιωνιότητα μας. Γιατί τώρα που μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας εμείς θεωρούμε γραφικούς όσους μας μιλάνε για τον Ιησού Χριστό και την σωτηρία και την αιώνια ζωή που ήρθε για να μας χαρίσει.

 14. avatar Μαρκουίζος

  οι Εύες ήταν 7 μαύρη κίτρινη άσπρη ερυθρόδερμη κ λ π και όχι μόνο μία οι απλοί οργανισμοί δεν μετεξελίχθηκαν

 15. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Αυτή ήταν η ζωή σου ! (Γι αυτούς που πιστεύουν ότι όλα τελειώνουν εδώ και όλα τελειώνουν με τον θάνατο του ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός όμως και η Αγία Γραφή μας μιλάνε για μια άλλη πραγματικότητα που συναντάμε όταν φεύγουμε από αυτήν την ζωή που κατά την γνώμη μου κανένας άνθρωπος δεν θα έπρεπε να αγνοεί !)
  http://tinyurl.com/y8wuz6yw

 16. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Όσον αφορά την ηλικία της γης και πόσα χρόνια υπάρχει ο άνθρωπος πάνω στην Γη διάβασε το παρακάτω. Θα δεις τι πραγματικά έχει αποδειχθεί επιστημονικά και τι ακόμα το ερευνάμε.Ο μπαμπάς. (Για όσους πιστεύουν ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τα ζώα και ότι αυτό έχει αποδειχτεί «επιστημονικά» ή ότι η Γη έγινε από μια τυχαία έκρηξη και όλα στο σύμπαν αλλά και στο σώμα του ανθρώπου μπήκαν στην θέση τους και συνεργάζονται τέλεια μεταξύ τους από σύμπτωση . Μάθε αυτό που σου κρύβει το κατεστημένο και δεν θέλει να μάθεις ποτέ την αλήθεια που θα σε οδηγήσει να πάρεις και κάποιες αποφάσεις για την αιώνια σωτηρία σου

  http://tinyurl.com/y95xwnus

 17. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/9)Θα ήθελα να απαντήσω και να πω την γνώμη μου σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα. Επειδή θέλω να δώσω όλες τις απαντήσεις θα φέρω όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται κάποιος για να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη άποψη και να γνωρίζει την αλήθεια. Γι αυτό συγχωρείστε μα αν πάρω λίγο παραπάνω χρόνο αλλά όποιον τον ενδιαφέρει η αλήθεια ας διαβάσει την τεκμηρίωση μου.
  Όπως έχω γράψει και άλλες φορές η αληθινή επιστήμη συμφωνεί απόλυτα με την Αγία Γραφή που είναι ο θεόπνευστος Λόγος του Θεού για τον κάθε άνθρωπο για να μάθει την αλήθεια γιατί ζει, ποιο το νόημα της ζωής και το κυριότερο που πηγαίνει όταν πεθαίνει.
  Ο Θεός της Αγίας Γραφής δεν έχει λόγο να πει ψέματα. Λέει την αλήθεια όπως ακριβώς είναι. Όμως γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν παραδεχτούν την απλή αυτή αλήθεια δηλαδή ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο και όλοι οι άνθρωποι προερχόμαστε από τον Αδάμ και την Εύα (και άρα όλοι είμαστε συγγενείς μεταξύ μας); Το πρόβλημα όπως έχω ξαναπεί δεν είναι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και λογικά επιχειρήματα. Το πρόβλημα είναι ότι αν άνθρωπος παραδεχτεί ότι υπάρχει Θεός αμέσως καταλαβαίνει ότι είναι ηθικά υπόλογος για τις πράξεις του και μια μέρα θα τιμωρηθεί. Όμως ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αυτό που λέμε ¨συνείδηση¨ που είναι κατά κάποιο τρόπο η φωνή του Θεού στο μυαλό του κάθε ανθρώπου. Η συνείδηση λοιπόν του ανθρώπου δεν μπορεί να ησυχάσει αν ξέρει στα σίγουρα ότι μια μέρα θα τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Έτσι οι άνθρωποι προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ενοχές τους με δυο τρόπους

 18. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/9)Α) Προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι δεν υπάρχει Θεός, και άρα αφού δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται και δεν θα υπάρξει τιμωρία για καμία από τις πράξεις τους. Οι άνθρωποι αυτοί τρέχουν να αγκαλιάσουν οποιαδήποτε θεωρία ακούσουν αρκεί να μην περιλαμβάνει το Θεό. Οι άνθρωποι αυτοί θεωρούν επιστημονική όποια θεωρία ακούσουν ακόμα και αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία αρκεί να εφησυχάζει την συνείδηση τους ότι ο άνθρωπος είναι όπως τα ζώα , που με το θάνατο του παύει να υπάρχει και δεν θα ξανακούσουμε γι’ αυτόν.
  Στην βάση αυτής της λογικής οι άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει την θεωρία του Δαρβίνου που λέει ότι η ζωή ξεκίνησε από έναν μονοκύτταρο οργανισμό κάπου στην θάλασσα και μετά από αυτόν εξελίχθηκε η ζωή στην ομορφιά και ποικιλία που βλέπουμε σήμερα. Στην ίδια λογική αναπτύχθηκε και η θεωρία της μεγάλης έκρηξης (big bang) που λέει ότι κάποια στιγμή κάποια ύλη (που δεν ξέρουμε από που προήλθε) εξερράγη και από την έκρηξη αυτή προήλθαν όλοι οι πλανήτες, το ηλιακό σύστημα και όλη αυτή οι γαλαξίες που με μαθηματική ακρίβεια περιστρέφονται στο αχανές σύμπαν. Αγνοούν όλοι αυτοί που αγκαλιάζουν τέτοιες θεωρίες ότι οι θεωρίες αυτές εκτός του ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποδειχθούν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι αληθινές δεν απαντούν σε πολλά ερωτήματα αλλά μάλλον δημιουργούν πιο δύσκολα ερωτήματα από αυτά που υποτίθεται ότι απαντούν.

 19. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/9)Από την άλλη υπάρχουν τόσες αποδείξεις ότι ο Θεός δημιούργησε και το σύμπαν αλλά και τον άνθρωπο αλλά και όλα τα άλλα ζώα τέλεια και πλήρως ανεπτυγμένα και όσο υπάρχει ζωή κανένα ζώο δεν μετεξελίχθηκε σε κάποια άλλη μορφή ζωής αλλά όλα παραμένουν τα ιδιά από την αρχή της δημιουργίας. Αν τα ζώα εξελισσόταν θα είχαμε βρει εκατομμύρια σκελετών που θα ήταν μεταξύ δυο ειδών αφού τάχα χρειάστηκαν και εκατομμύρια έτη να γίνει αυτή η μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο. Όμως όχι μόνο θα είχαμε βρει σκελετούς αλλά ακόμα και αυτή την εποχή θα βλέπαμε είδη να μετεξελίσσονται μπροστά στα μάτια μας , γιατί θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η εξέλιξη σταμάτησε και δεν συνεχίζεται; Αλώστε αν το ένας είδος έπρεπε να εξελιχθεί τότε γιατί να μην γίνουν όλα σε ένα νέο είδος και να μην υπάρχει το παλιό είδος αλλά και διαφορετικά είδη ;
  Όμως όλοι οι σκελετοί που έχουμε βρει είναι από πλήρως ανεπτυγμένα ζώα που είτε υπάρχουν ακόμα είτε απλά έχουν εξαφανιστεί αλλά ποτέ ένα είδος που να φανερώνει μια μετάβαση από το ένα είδος στο άλλο.
  Αρά όλες αυτές οι θεωρίες είναι υποθέσεις απλά ανθρώπων που δεν θέλουν να παραδεχτούν με τίποτα ότι υπάρχει ο Θεός της Αγίας Γραφής και θέλουν να κρατούν τα μάτια τους κλειστά στο πλήθος των αποδείξεων που μιλάνε για δημιουργία και σχεδιασμό στο σύμπαν αλλά και στην ζωή.

 20. avatar Ας δούμε τι λέει ο αλάθητος Λόγος του Θεού,η Αγία Γραφή,γι’αυτό το θέμα σε αντίθεση μετο τι κάνουν οι άνθρωποι&η ψεύτικη θρησκεία.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (4/9) Β) Η δεύτερη τάση των ανθρώπων είναι να παραδέχονται μεν την ύπαρξη ενός ανώτερου όντος που συνήθως αποκαλούν Θεό αλλά δεν μένουν πιστοί σε αυτά που ο ίδιος ο Θεός αποκάλυψε για τον Εαυτό του. Έτσι οι άνθρωποι έχουν κάνει θρησκείες και Θεούς στα μέτρα τους πχ θρησκείες που επιτρέπουν στους ανθρώπους να παντρεύονται πολλές γυναίκες (πχ μωαμεθανοί), θρησκείες που επιτρέπουν στον άνθρωπο να χωρίζει μέχρι τρεις φορές και να ξαναπαντρεύεται (πχ ορθόδοξη εκκλησία), θρησκείες που επιτρέπεται ο άνθρωπος να πορνεύει και να έχει όσες σεξουαλικές σχέσεις θέλει και οι διάφοροι λειτουργοί των ψεύτικων θρησκειών τους παντρεύουν και τους ευλογούν στο όνομα του Θεού (σχεδόν όλες οι κοσμικές εκκλησίες που χτίζουν πολυτελείς ναούς και οι λειτουργοί τους συνηθίζουν να φορούν πολυτελείς ιερατικές στολές), με το οικονομικό αζημίωτο φυσικά. Άλλοι έχουν κάνει αγάλματα, εικόνες και είδωλα και θεούς κατά την δική τους εικόνα και τα προσκυνούν και προσεύχονται σε αυτά νομίζοντας ότι μπορούν να τους ακούσουν και να τους βοηθήσουν όμως μάταια γιατί τα αγάλματα τους ούτε αυτιά έχουν για να ακούσουν ούτε μάτια για να δουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει