Η προώθηση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και ο προγραμματισμός, καθώς και η υλοποίηση κοινών δράσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με τον Γάλλο υπουργό Παιδείας, Βινσέντ Πεγιόν, στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η συγκρότηση ελληνογαλλικής ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου για θέματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης και ανταλλαγής συμπερασμάτων για «πολιτικές καλών πρακτικών(best practices)». Επίσης, προγραμματίστηκε η από κοινού προώθηση και εμβάθυνση μέσω διδασκαλίας των αρχών της Δημοκρατίας και εμπέδωσης της ιδιότητας και των υποχρεώσεων του πολίτη στο Σχολείο, για την αντιμετώπιση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Τις δύο πλευρές απασχόλησαν ιδιαίτερα:

– Η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για το Σχολικό Αθλητισμό μεταξύ των δύο υπουργείων.

– Θέματα στήριξης της διδασκαλίας της Ελληνικής και Γαλλικής γλώσσας, αντίστοιχα στα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο κρατών, και η ανάληψη σχολικών δράσεων.

– Η από κοινού προώθηση πολιτικών και δράσεων Περιβαλλοντικής Αγωγής και η δημιουργία Σχολικού Ευρωπαϊκού Δικτύου.

– Η συνεργασία των δύο υπουργείων σε θέματα πρόληψης της σχολικής βίας.

Συζητήθηκαν, ακόμα, η ανάπτυξη των εκπαιδευτικών ανταλλαγών μαθητών και διδασκόντων, καθώς και η σύνδεσή τους με την προώθηση θεματικών εκπαιδευτικών δράσεων.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στη συζήτηση των εξελίξεων για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της σχολικής εκπαίδευσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Παπαθεοδώρου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας για την προώθηση των Διαπανεπιστημιακών Σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, και με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, με την οποία συζήτησε θέματα αναβάθμισης των σχέσεων του υπουργείου Παιδείας με τον Διεθνή Οργανισμό.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.