Κοινό πτυχίο από Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Κολούμπια των ΗΠΑ

Για πρώτη φορά προπτυχιακό πρόγραμμα ελληνικού πανεπιστημίου θα συνδέεται με κορυφαίο αμερικανικό


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
10:37
21/11/2018
Κοινό πτυχίο από Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Κολούμπια των ΗΠΑ
6
loading

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας για πρώτη φορά στην Ελλάδα προσφέρει προπτυχιακό τίτλο σπουδών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.

Το πτυχίο που θα παίρνουν οι φοιτητές θα είναι κοινό, θα έχει στη σφραγίδα και των δύο ιδρυμάτων, ενώ οι σπουδές των Ελλήνων φοιτητών που θα πάνε στην Αμερική θα είναι επί της ουσίας δωρεάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» πρόκειται για μια συμφωνία στην οποία κατάληξε ο πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας με τις αρχές του αμερικανικού ιδρύματος.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε 12 μήνες και θα αφορά σε φοιτητές που έχουν διακριθεί για τις επιδόσεις τους. Το ΕΜΠ έχει εξασφαλίσει μειωμένο κόστος σπουδών για τους Έλληνες φοιτητές στις ΗΠΑ και το κόστος αυτό δεν θα επιβαρύνει τους ίδιους καθώς θα καλύπτεται είτε από δωρεές του ιδρύματος είτε με υποτροφίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για την παροχή από ΕΜΠ και Κολούμπια κοινού master degree με δυνατότητα στους φοιτητές του ενός πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του πέμπτου έτους για το νέο δίπλωμα σε μια σειρά ειδικότητες Μηχανικού στο άλλο πανεπιστήμιο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Κλέων

  Δυστυχώς τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά, γιατί θα αποκτήσουν καλύτερη εκπαίδευση και θα διευκολυνθούν να πάνε στην Αμερική, από όπου τα καλύτερα ελληνικά μυαλά θα μας τα παίρνουν πιο εύκολα οι Αμερικάνοι.Τι νόημα έχει που μορφώθηκαν καλύτερα και δεν προσφέρουν στην Ελλάδα; Θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη να προωθούν την επιστήμη στον τόπο τους.Οι καθηγητές, οι χορηγοί και δωρητές, αν ενδιαφέρονται πραγματικά για την Ελλάδα κι όχι για την Αμερική, να επιχορηγούν την εργασία τους εδώ, ώστε με 5.000 ευρώ το μήνα, να μένουν στην Ελλάδα.

 2. avatar Β Ελλάδα

  Αν είμαστε πάντα δίπλα κ ξεκάθαρα μόνο με την Αμερική μόνο αλλά μόνο οφέλη θα έχουμε

 3. avatar Είναι σίγουροι εκεί στην Κολούμπια;

  Έκαναν καμμιά βόλτα από το Μετσόβιο;...

  1. avatar τριαλαρο

   σε πληροφορώ ότι παλατάκι είστε εκεί πίστεψε με, έλα εκπα σε σχετική σχολή να δεις το θαύμα της επιστήμης και τα συγγράματα.
   έπιασα βιβλίο ηλεκτρονικής από εμπ και μου φάνηκε τόσο απλό και κατανοητό που έμεινα μλκς, με σχεδιαγράμματα, παραδείγματα, φωτό τι εννοούσε ο ποιητής. Εννοείται ότι όλα αυτά έλειπαν από το αντίστοιχο δικό μας, λειτουργούσαμε με την φαντασία όταν διαβάζαμε στο σπίτι.

  2. avatar Giorgis Koulouktsis

   Ναι και ειναι αψογο, ενα απο τα καλυτερα ιδρυματα στο κοσμο. Μιζεροι ελληνες, αναλώνεστε ολη μερα στη μιρλα και τη κλαψα. Αφηστε τα παραπονα και τα σχολια και καντε επιτελους κατι αξιολογο.

   1. avatar Είναι σίγουροι εκεί στην Κολούμπια;

    Σκέψου χωρίς τις .. \"δημοκρατικές\" (ούτε που ξέρουν τι θα πει δημοκρατία) δυνάμεις να αλώνιζαν, τι πανεπιστήμια θα είχαμε!
    Δε γίνεται να υπάρξει πρόοδος εάν δεν ξεβρωμίσει ο βούρκος που πνίγει τα πανεπιστήμια και τότε, ναι, να ανταγωνιστούμε άξια στο διεθνές επίπεδο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει