Δήλωναν τη Μάνδρα ως τόπο κατοικίας για να επωφεληθούν στις πανελλαδικές

Η αποκάλυψη του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στη Βουλή


ΕΛΛΑΔΑ
14:43
05/10/2018
Δήλωναν τη Μάνδρα ως τόπο κατοικίας για να επωφεληθούν στις πανελλαδικές
4
loading

Υπήρξαν ορισμένοι που δήλωσαν ως τόπο κατοικίας τους τη Μάνδρα, προκειμένου να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια των μαθητών από τις πληγείσες περιοχές, κατήγγειλε, από από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι άνθρωποι που διαμένουν σε άλλες περιοχές, «στα καλά καθούμενα εμφανίζονται σε μόνιμη κατοικία στη Μάνδρα» και πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας, που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι σωστός».

Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση δεν ενέταξε τη Σαμοθράκη στην ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή μαθητών πληγεισών περιοχών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

«Είναι δυνατόν να συγκρίνετε τη Μάνδρα; Είχαμε νεκρούς. Είχαμε μήνες ολόκληρους για να μπει μια τοπική κοινωνία σε κανονικότητα» σχολίασε απαντώντας ο κ. Γαβρόγλου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Θορπ.

  Σιγά το αδίκημα που έπραξαν !
  Αλλοι δηλώνουν αριστεροί !
  Με δίπλωματα και διδακτορικά !
  Διδασκόμενοι πράττουν ανάλογα !

 2. avatar Ν. Τρ.

  Ειλικρινά δεν ξέρω ποιός απο τους δύο είναι απεχθέστερος. Μάλλον θα καταλήξω ότι είναι μια απο τα ίδια, γιατί πείτε, μου τί σχέση έχει το ένα με το άλλο; Και στα πλαίσια της ισοπολιτείας γιατί δεν έχετε επίσης θεσπίσει "ευεργετικές" (τάχα μου) διατάξεις για χαριστικές εισαγωγές σε μεμονωμένες κατηγορίες δεινοπαθούντων που μπορεί να είναι ακόμα και σε χειρότερη μοίρα; π.χ. ένας θάνατος, μια αρρώστια, μια οικονομική καταστροφή;

 3. avatar Mourloglou…

  Καταργήσατε την παιδεία των αρίστων επικαλούμενοι μια δήθεν κοινωνική ευαισθησία. Τι δουλειά έχει το πανεπιστήμιο που χτίζει (θα 'πρεπε) υγιείς πολίτες με τα [...] που εσείς δημιουργείτε δίνοντας αφειδώς κίνητρα στους ανίκανους; Αυτό αποτελεί προϋπόθεση εξόδου από τη χρεοκοπία άραγε; ;;;;

 4. avatar thanahs

  «υπάρχει ένα ποσοστό στην κοινωνία μας, που κάθε φορά προσπαθεί να εκμεταλλευθεί μια διάταξη που ο πυρήνας της είναι σωστός». Όλες οι `καλές προθέσεις` σας , έχουν κάτι παράθυρα για απατεώνες ...ΝΑ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει