Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι δήμαρχοι όλης της χώρας,  διαμαρτυρόμενοι για την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι ΟΤΑ. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστας Ασκούνης, κάνει λόγο για δραματικές και επώδυνες περικοπές, που οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική κατάρρευση, σε στάση πληρωμών των εργαζομένων και αναστολή των υπηρεσιών.

Οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις θα ληφθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου.

Σχολιάζοντας δε την πρόθεση των δήμων να κατεβάσουν ρολά λέει ότι «όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Ήδη οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) αποφάσισαν οι Δήμοι Αττικής για αρχή να παραμείνουν κλειστοί 29 και 30 Αυγούστου, δεδομένου ότι στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου θα προταθεί κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Ακόμη στη συνέλευση της ΠΕΔΑ αποφάσισε τη πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Αυγούστου στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως Βοήθεια στο Σπίτι κλπ., την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού κατοίκων.
 
Να παραμείνουν κλειστοί οι δήμοι της Δυτικής Ελλάδας και να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, στις 30 Αυγούστου, δηλαδή την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αποφασίστηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της περιφερειακής ένωσης των δήμων.