Με έντονα καιρικά προβλήματα και ανέμους εφτά μποφόρ και κατά διαστήματα με ρυπαίους ανέμους οχτώ ως εννιά μποφόρ, συνεχίζουν τη μάχη κατά της φωτιάς επίγειες και εναέριες αστυνομικές δυνάμεις στα χωριά Άνω και Κάτω Καστρίτσι Αχαΐας.

Τα οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη όταν οι άνεμοι φτάνουν τα εννιά μποφόρ δεν μπορούν να πετάξουν όπως και τα δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 2:30 τα ξημερώματα από αγροτοδασική έκταση κοντά στην εκκλησία Αγία Μαρίνα, η οποία χτες είχε πανηγύρι λόγω της γιορτής.

Αξιωματικοί της πυροσβεστικής εκτιμούν ότι η φωτιά ξεκίνησε από κατοίκους της περιοχής είτε ηθελημένα είτε κατά λάθος.

Οι επίγειες δυνάμεις φτάνουν τα 60 οχήματα με 100 και πλέον πυροσβέστες ενώ άλλοι 110 άνδρες απαρτίζουν τα πεζοπόρα τμήματα.

Έχει ζητηθεί από την πυροσβεστική δύναμη 60 στρατιωτών ως πεζοπόρο τμήμα ενώ χρησιμοποιούνται μπουλντόζες, εκσκαφείς και άλλα παρόμοια χωματουργικά μηχανήματα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι του χωριού Κάτω Καστρίτσι εγκατέλειψαν οικειοθελώς τα σπίτια τους εξαιτίας των πυκνών καπνών που είχαν φτάσει στο χωριό τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών ή πυροσβεστών ενώ δεν υπάρχουν καμμένα σπίτια.

Στις 11 το πρωί, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Νίκος Δένδιας, επισκέφτηκε το κέντρο, επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι για ενημερωθεί ο ίδιος για την εξέλιξη της φωτιάς.