Ένα μήνα νωρίτερα ξεκινάει η έκδοση των κυνηγετικών αδειών

Ποιες οι αποφάσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας


ΕΛΛΑΔΑ
15:37
16/07/2018
Ένα μήνα νωρίτερα ξεκινάει η έκδοση των κυνηγετικών αδειών
7
loading

«Ανοίγει» η προθεσμία έκδοσης αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-19 με την υπογραφή, μεθαύριο Τετάρτη 18 Ιουλίου, δύο απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων. Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται αυτή η δυνατότητα (της αδειοδότησης έναν μήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά) στους ενδιαφερόμενους.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρεται ότι οι δύο αποφάσεις που θα δημοσιευτούν την Τετάρτη, είναι:

 • Κοινή Υπουργική Απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018-2019», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στο Πράσινο Ταμείο.
 • Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους και συνεργαζόμενους με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυνηγετικούς συλλόγους, για όσους κυνηγούς επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας διά μέσου αυτών.

Σημειώνεται, ότι τα τέλη και οι εισφορές παραμένουν σταθερά από το 2015.

Επιπλέον, είναι η πρώτη χρονιά που οι δύο αποφάσεις διαχωρίζονται από την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τις «Ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου», η οποία θα έχει, επίσης, δημοσιευτεί έως τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά το παρελθόν, η συνήθης πρακτική ήταν οι παραπάνω τρεις αποφάσεις να δημοσιεύονται σχεδόν ταυτόχρονα και με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η δυνατότητα έκδοσης αδειών θήρας να ξεκινά ελάχιστες ημέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου στις 20 Αυγούστου ή ακόμα και την τελευταία ημέρα.

Αυτό, πρακτικά, είχε τις εξής συνέπειες:

 • Συνωστισμό στις δασικές υπηρεσίες και τους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες ημέρες.
 • Αδυναμία για κάποιους πολίτες να τηρηθεί η ρυθμιστική, αφού δεν κατέστη δυνατό να υπογραφεί η άδεια θήρας.
 • Αδυναμία συνδυασμού καλοκαιρινών διακοπών πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, αφού ο πολίτης ήταν αναγκασμένος να είναι στον τόπο έκδοσης της άδειας θήρας για να ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία.

Τις επόμενες ημέρες, μόλις ολοκληρωθεί και η ενσωμάτωση των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη φετινή ρυθμιστική απόφαση θήρας, θα υπογραφεί και θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΕΝ για την ομαλή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Stratis65

  Να υποθέσω ότι η φωτογραφία που έβαλε ο συντάκτης δεν είναι από Ελλάδα!
  Το γιατί το καταλαβαίνετε και θα πρέπει να την αλλάξει !!!

 2. avatar Ερτυ

  Βάρβαροι [...] κυνηγοί αυτοπυροβοληθειτε και φέτος.

 3. avatar Φιρφιρης

  Οικολογοι του [...], του πληκτρολογιου και του συντάγματος. Έχετε κοιμηθεί ποτέ στο βουνό, έχετε δει ανατολή στα 2000 μέτρα, έχετε φάει χαλάζι, βροχές, έχετε ζήσει με τα στοιχεία της φύσης? Το κυνήγι είναι παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων. Αν δεν υπήρχαν οι κυνηγοί να προστατεύουν τα δασοι δεν θα υπήρχε τίποτα. Μόνο αυτοί ζουν εκεί. Μόνο αυτοί το έχουν για σπίτι τους.Όπως σε όλα τα χόμπι υπάρχουν οι καραγκιόζηδες και οι άπληστοι, υπάρχουν κι κι εδώ.Οι περισσότεροι κυνηγοί σέβονται τη φύση και ξέρουν να ζουν με αυτη. Απο τη ζωή που κάνετε και τα προϊόντα που καταναλώνετε καταστρέφετε τη φύση χίλιες φορές περισσότερο από τους κυνηγούς. Αν δεν υπήρχαν οι κυνηγοί να ρυθμίζουν την πανίδα εκτρεφοντας χιλιάδες ζώα, δεν θα υπήρχαν τα μισά είδη.Ειστε οικολογοι αλλά το τρώτε το κοτοπουλάκι σας. Αλλά δεν έγινε και τίποτα γιατί δεν το σκοτώσατε εσείς. Αυτό το ζώο δεν είχε ψυχή?Τουλάχιστον το άγριο έζησε και κάποιες μέρες ελεύθερο. Το κοτοπουλάκι έχει εκτραφεί και καταδικαστεί από τη μέρα που γεννήθηκε για τις δικές ορεξεις. Είστε ψεύτες και υποκριτές οι περισσότεροι από σας.Τι νομίζετε υπάρχουν 300000 Έλληνες εν δύναμη δολοφόνοι? Μα πόσο κομπλεξικοι και ψυχασθενεις? Και ένα τελευταίο.Μη νομίζετε πως οι κυβερνήσεις αγαπάνε και πολύ τους κυνηγούς, είναι πολλά τα μύρια που πέφτουν από το κυνήγι...
  Τα λέμε μάγκες ζυγωνει ο καιρός να ανταμωσουμε στα ψηλωματα...

 4. avatar ευχές για ένα καλύτερο μέλλον

  Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα αλληλοσκοτωθούν περισσότεροι

  1. avatar ΣΤΕΦΑΝΑΚΟΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

   ΤΟ. ΟΤΙ. ΕΙΣΑΙ. ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ. ΦΕΝΕΤΑΙ. ΒΑΛΕ. ΕΠΩΝΥΜΑ. ΑΥΤΑΠΟΥ ΓΡΑΦΗΣ. ΚΑΙ. ΤΑ. ΛΕΜΕ. ΔΕΙΛΕ

  2. avatar criskalts

   Μπράβο μπιστ, δίνε βήμα σε κτήνη.
   ΟΥΣΤ ΡΕ

  3. avatar Γιώργος63

   Και εν΄ταξει αυτοί , βάρβαροι κατ εσένα.... αλλά και εσύ στάζεις απο καλωσύνη !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει