«Έχουμε συγκρουστεί πάμπολλες φορές με την Αστυνομία και έχουμε φάει χημικά αλλά τα κανάλια δεν τα κάλυψαν», αναφέρει ο Νίκος Μιχαλολιάκος στους «Πρωταγωνιστές» και λέει ότι δεν γνώριζε ότι τα ΜΑΤ ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Διαψεύδει μάλιστα τις σχέσεις που φέρονται να έχουν οι δύο πλευρές λέγοντας ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η Αστυνομία έχει βρεθεί απέναντί τους.

Δηλώνει ότι «Δε θα ήμουν υπερήφανος αν θα ήμουν αδελφή. Και δεν θέλω μέσα στη Χρυσή Αυγή ομοφυλόφιλους».

Υποστηρίζει ότι: «Δεν υπήρχαν φούρνοι, ούτε θάλαμοι αερίων αλλά υπήρχαν πάρα πολλοί νεκροί στα στρατόπεδα συγκεντρώσεων από πάρα πολλά έθνη. Αυτό ήταν ένα έγκλημα πολέμου όπως έγκλημα πολέμου ήταν και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως των Αμερικανών». Δηλώνει ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός δεν είναι ο επίσημος της Χρυσής Αυγής.

Και λέει ότι δεν είναι τεκμήριο για να είσαι έλληνας όταν γεννιέσαι στην Ελλάδα και παίρνεις την υπηκοότητα «Όχι για εμένα αυτό δεν αποτελεί τεκμήριο. Αποτελεί τεκμήριο το αν είναι Έλληνας στο αίμα, στην καταγωγή και στη συνείδηση».
Και επειδή σύντομα θα μπει στο Κοινοβούλιο, λέει χαρακτηριστικά:

«Φυσικά και θα σεβαστώ τους κανόνες του Κοινοβουλίου αλλά εάν αρχίσουν τα παραμύθια περί Χίτλερ μπορώ να μιλήσω για ανθρώπους που όντας ζωντανοί, υπήρξαν χρηματοδοτούμενοι από τα ταμεία της Σοβιετικής Ένωσης. Έχω να πω πολλά».

Πάντως, αναφέρει ότι τα μέλη του δεν έχουν μπλέξει σε περίεργες υποθέσεις και τα όποια δικαστήρια εκκρεμούν, είναι λόγω ψευδομαρτυριών.