Ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας προκλήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης, χωρίς οι αστυνομικές αρχές να μπορέσουν να σταματήσουν τους δράστες.

Την Τετάρτη αναρτήθηκε ένα κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου που υπογράφεται από την ομάδα «Αναρχικοί-Αναρχικές», με τους συντάκτες του να συνδέουν την επίθεση με τον Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση με αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο, μιλούν για συνέχεια των κινητοποιήσεών τους κάνοντας λόγο και για «ισοπέδωση της πόλης».

«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπιά δυνάμεων της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και διμοιρίας ΜΑΤ και σπάσαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαντζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλου.

ΌΛΑ Η ΤΊΠΟΤΑ. ΘΑ ΓΊΝΟΥΜΕ ΕΦΙΆΛΤΗΣ ΣΑΣ», αναφέρεται αναλυτικά στο κείμενο.

Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του ο πληρεξούσιος δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, σημειώνει: «Σήμερα και περί ώρα 11:00, προσήλθα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να συναντήσω τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχη Φυτράκη, αρμόδιο για την σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), σχετικά με την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Ν. Γιατζόγλου και να παρακαλέσω για την άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ. Άλλωστε, υπήρξε και σχετική δέσμευση του Υπουργείου στην Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού για την Δευτέρα ή την Τρίτη που πέρασαν.

Ενημέρωσα την Γραμματεία του για το κατεπείγον του αιτήματος και ότι η απασχόλησή του θα ήταν όσο το δυνατόν συντομότερη, έστω και δύο (2) λεπτών. Αφού ανέμενα στην είσοδο για ένα τέταρτο (15’) η Γραμματεία του με ενημέρωσε ότι το πρόγραμμά του είναι εξαιρετικά πιεστικό για σήμερα και έτσι δεν θα μπορέσει να με δεχθεί ούτε για δύο (2) λεπτά. Επανέφερα το αίτημα λόγω του άμεσου κινδύνου της υγείας του κ. Γιατζόγλου και εκ νέου απορρίφθηκε από τον κ. Γραμματέα.

Η ολιγωρία σύγκλισης της Κ.Ε.Μ. από τον κ. Γραμματέα δημιουργεί συνθήκες έκθεσης κινδύνου ζωής ενός νέου ανθρώπου που βρίσκεται σε καθεστώς απεργίας πείνας και δίψας.

Καταγγέλλω την συμπεριφορά του σαν επικίνδυνη και καταχρηστική και επαναλαμβάνω το αίτημα και την παράκλησή μου για άμεση σύγκληση της Κ.Ε.Μ.».