Στο έλεος του Θεού 4.500 άτομα με αναπηρία

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία


ΕΛΛΑΔΑ
13:38
24/01/2012
Στο έλεος του Θεού 4.500 άτομα με αναπηρία
2
loading

Για την έλλειψη σοβαρότητας εκ μέρους της πολιτείας απέναντι στα ανάπηρα άτομα κάνει λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης, με αποτέλεσμα 4.500 ανάπηροι να έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Ο κ. Βαρδακαστάνης κάνει λόγο για τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τα Κέντρα Υποστήριξης Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες.

Η θεραπεία για τα άτομα που έχουν ενηλικιωθεί και έχουν βαριές αναπηρίες, καταργείται με το άρθρο 17 του Κανονισμού του ΕΟΠΥΥ και οδηγεί στο κλείσιμο των Κέντρων Υποστήριξης των Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες, που προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν και να μην βάλουν λουκέτο, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησής τους.

Εκπρόσωποι των Κέντρων Υποστήριξης των ανάπηρων ατόμων «τρέχουν» στους διαδρόμους του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τον κ. Βαρδακαστάνη, στην προσπάθειά τους να λάβουν υπεύθυνες απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύπτονται θεραπείες που παρέχουν στα άτομα με βαριές αναπηρίες.

Η Συνομοσπονδία προαναγγέλει δυναμικές κινητοποιήσεις για να προστατευτεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και στη ζωή των ατόμων με βαριές αναπηρίες

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar akasha

    Τι ξεφτιλα χώρα που είμαστε….μεγάλη ντροπή!

  2. avatar Παναγιώτης

    αυτό είναι το χειρότερο . Αν γίνει κάτι τέτοιο γυρίσαμε 50 χρόνια πίσω , και Το μακελειό δεν θα είναι απειλή αλλά λαϊκή απαίτηση θα το φέρει η κοινωνία Και μην είναι κανένας από τους υπεύθυνους στην Ελλάδα εκείνη την στιγμή........ Θα μπορούσατε να πιέσετε να κατεβεί το κόστος , αλλά ψυχές στον καιάδα δεν ανεχόμαστε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει