Σωτήρια λύση αποφασίστηκε για τα προβλήματα της προσβασιμότητας των απορριμματοφόρων οχημάτων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Σκοπέλου.

Την ελαχιστοποίηση της διανυόμενης απόστασης στο μισό και την παράκαμψη κατοικημένων περιοχών επιτρέπει η έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού για ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου με τίτλο: «Ασφαλτόστρωση της οδού Ν. Κλίμα – Τζιλαλή – ΧΥΤΑ Σκοπέλου», προϋπολογισμού 2.402.475,81 ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και η υπογραφή της ένταξης έγινε σήμερα.

Η πρόσβαση των απορριμματοφόρων οχημάτων από το Ν. Κλήμα έως τον ΧΥΤΑ γίνεται σήμερα μέσω του κύριου οδικού δικτύου (επαρχιακή οδός). Το συνολικό μήκος της σημερινής διαδρομής είναι 44 χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα η κίνηση των βαρέων οχημάτων πραγματοποιείται μέσω οικισμών και δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με την ολοκλήρωση του έργου, που περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των χαρακτηριστικών της οδού Ν. Κλήμα – Τζιλαλή – ΧΥΤΑ θα δοθεί λύση στα προβλήματα που προκύπτουν από τις μετακινήσεις αυτές, καθώς η συνολική διανυόμενη απόσταση θα μειωθεί κατά περίπου 50%.