Δε θα διενεργούνται εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, μέχρι τη λήξη της απεργίας των εξεταστών διπλωμάτων οδήγησης, η οποία ακόμη δεν έχει οριστεί. Οι εξεταστές υποψηφίων οδηγών αντιδρούν στην κατάργηση του ειδικού επιδόματος που έπαιρναν.

Ζητούν να μη γίνει περικοπή του επιδόματος για την εκτός ωραρίου εργασία που προσφέρουν, αφού η πρακτική εξέταση των υποψήφιων οδηγών διεξάγεται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας τους.

Το επίδομα αυτό μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ενώ στην πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το καταργήσει, στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου που ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2011.

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας σημειώνεται:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, παρότι δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα είχε προωθήσει για έγκριση, από την κυβερνητική επιτροπή, τροπολογία για την κατ’ αποκοπή αμοιβή για την εκτέλεση του ειδικού έργου των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αντιλαμβανόμενη την αναγκαιότητα και το δίκαιο του αιτήματός μας, δεν έχει, έως τώρα, προχωρήσει σε καμία ενέργεια».

«Η Ομοσπονδία μας, σε συντονισμό και με το Σύλλογο Υπαλλήλων Μεταφορών και Επικοινωνιών, είχε καλέσει τα μέλη της να συνεχίσουν να παρέχουν το έργο τους, μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου. Επειδή, όμως, μέχρι σήμερα δεν έχει εξευρεθεί καμία λύση και από ότι φαίνεται, οι προτεραιότητες του Υπουργείου είναι διαφορετικές, κηρύσσουμε απεργία-αποχή από το έργο των πρακτικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, από τις 5-12-2011 και μέχρι να δρομολογηθεί λύση για το πρόβλημα που έχει ανακύψει».

«Δηλώνουμε στους ενδιαφερόμενους πολίτες και στην κοινωνία, ότι το τεράστιο κόστος που θα προκληθεί, δεν είναι ευθύνη δική μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.