Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις συγκοινωνίες, δήλωσε, μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αδ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης στις δηλώσεις του ευχαρίστησε το Προεδρείο της ΣΕΕΝ που έκανε δεκτή την πρόσκλησή του για συνάντηση και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί συζητήθηκαν ενδελεχώς τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Είχαμε μια καλή πρώτη συνεργασία», τόνισε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα.

Για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στη νησιωτική χώρα, ο υφυπουργός τόνισε ότι συζητήθηκε και αυτό και σημείωσε ότι η κυβέρνηση το παρακολουθεί και θα βρει σίγουρα τη βέλτιστη λύση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΕΝ Α. Βεντούρης ευχαρίστησε τον υφυπουργό που τους άκουσε προσεκτικά και είπε ότι του κατέθεσαν αναλυτικό υπόμνημα με το τι πράγματι συμβαίνει στον κλάδο.

Η ακτοπλοϊα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, πρόσθεσε, αλλά εάν η πολιτεία ανταποκριθεί, μπορεί και η ακτοπλοΐα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, αλλά και να φέρει και ανάπτυξη στη χώρα.

Σε ερώτηση, τέλος, για τις συντάξεις του ΝΑΤ ο υφυπουργός απάντησε ότι η ελληνική πολιτεία έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τρεις φορές τα χρήματα του ΝΑΤ. Άρα οι έλληνες ναυτικοί έχουν κάθε λόγο να είναι παραπονούμενοι για τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι τους. Και σίγουρα πρέπει να βρούμε εκείνο τον τρόπο, ώστε πολύ γρήγορα, να λύσουμε τα προβλήματα τους.