Σε απόγνωση οι παραγωγοί βαμβακιού στο Μουζάκι

Άδειες τσέπες λόγω μειωμένης παραγωγής


ΕΛΛΑΔΑ
15:16
02/11/2011
Σε απόγνωση οι παραγωγοί βαμβακιού στο Μουζάκι
1
loading

Επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός που αφορά τους βαμβακοκαλλιεργητές. Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το εισόδημά τους φέτος, λόγω των καιρικών συνθηκών, του πράσινου σκουληκιού και μειωμένης τιμής του προϊόντος.

Ο κ. Κώτσος χαρακτηρίζει αποκαρδιωτική την παραγωγή και τονίζει ότι αρκετοί παραγωγοί δεν θα πάρουν τη συνδεδεμένη με τον όγκο παραγωγής ενίσχυση του προϊόντος. «Τόσο η χαμηλή τιμή που λαμβάνουν οι παραγωγοί, όσο και η αυξημένη τιμή των καλλιεργητικών εξόδων οδηγούν τους βαμβακοπαραγωγούς σε απόγνωση» αναφέρει ο κ. Κώτσος.

Ο δήμαρχος ζητά να μειώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα στάνταρ κιλά βαμβακιού ανά χωριό, ούτως ώστε το σύνολο των παραγωγών να συμπεριληφθούν στη συνδεδεμένη ενίσχυση. Ζητάει επίσης να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για την ζημιά που υπέστησαν από το πράσινο σκουλήκι μέσω των ΠΣΕΑ και όσοι ζημιώθηκαν από πλημμύρες μέσω ΕΛΓΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar nemiath

    Είχατε στην διάθεση σας 20 χρόνια να αλλάξετε καλιεργειες και να ασχοληθείτε με κάτι πιο παραγωγικό πιο χρήσιμο και χωρίς της τεράστιες απαιτήσεις σε νερό που έχει η καλιέργεια βαμβακιού. επιλέξατε όμως να είστε κρατικοδίαιτοι αγρότες. Καλή τυξη τώρα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει