Με συνθήματα κατά της πολιτικής ηγεσίας και κατά της «νέας κατοχής» έγιναν δεκτοί οι βουλευτές του νομού Λακωνίας στη χθεσινή παρέλαση στο κέντρο της Σπάρτης.

Ένας από τους αγανακτισμένους πολίτες, βρήκε το θάρρος και τους αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο, απευθύνοντάς τους δριμύ κατήγορώ, τόσο για την οικονομική κατάσταση της χώρας, όσο και για την προσωπική του επιχείρηση όπου του ζήτησαν, όπως είπε, χιλιάδες ευρώ μίζες για να πάρει την σχετική άδεια.

Ο λόγος για τον γιατρό Δημήτρη Αλειφερόπουλο (αδελφό της γνωστής ηθοποιού Μαίρης Αληφέρη), ο οποίος διατηρούσε στη Σπάρτη ιδιωτική επιχείρηση, με μαγνητικό τομογράφο και άλλες ιατρικές ειδικότητες. Όπως ανέφεραν τα τοπικά Μέσα, ο κ. Αλειφερόπουλος μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές της Λακωνίας:

«Σας κατήγγειλα ότι μου ζήτησαν μίζες πολλών χιλιάδων ευρώ για να μου δώσουν μία άδεια. Μια άδεια που ο νόμος την επέτρεπε. Και την επέτρεπε και εφαρμόστηκε αυτός ο νόμος σε 18 νομούς της Ελλάδας. Μόνο στο νομό της Λακωνίας δεν μπορούσε να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος. Θρέψατε ένα κράτος διεφθαρμένων. Το υπηρετήσατε και το υπηρετείτε. Οι πατεράδες μας, 70 χρόνια πριν έγραφαν ιστορίες δόξας. Ευνουχίσατε την πατρίδα, την βάλατε σε επιτήρηση, είστε διεφθαρμένοι πολιτικά και γι’ αυτό βγήκα ενώπιο όλων να το πω».

Τα λόγια αυτά άφησαν άναυδους τους βουλευτές, αλλά πυροδότησαν ηχηρό χειροκρότημα από την πλευρά του κόσμου.