Ένα νεόκτιστο σχολικό συγκρότημα της Πεντέλης, πρότυπο κατασκευαστικό παράδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επισκέφθηκε σήμερα η ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Κορίνα Κρέτσου, μαζί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.

Το 2ο Νηπιαγωγείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο του δήμου Πεντέλης, χτίστηκαν σε διάστημα δύο ετών και πρωτο-λειτούργησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αποτελούν δύο από τα 24 σχολικά κτίρια στην Αττική που κατασκευάζονται ως έργα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το νηπιαγωγείο έχει δυναμικότητα 50 παιδιών και το δημοτικό 300. Τα δύο κτίρια συμπληρώνονται από κλειστό γυμναστήριο, χωρητικότητας 250 ατόμων και εξωτερικό γήπεδο μπάσκετ.

Η κ. Κρέτσου περιηγήθηκε στους χώρους των σχολείων και συνομίλησε με τα παιδιά, που την ώρα εκείνη έκαναν μάθημα. «Είναι συγκινητικό να βλέπεις πώς αξιοποιούνται τα ευρωπαϊκά χρήματα και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή των ανθρώπων. Είναι σημαντικό να μπορούμε να μεγιστοποιούμε τις επιπτώσεις αυτών των κονδυλίων και εδώ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία λειτουργούν», επισήμανε κατά την επίσκεψή της η Κορίνα Κρέτσου.

Η ευρωπαία επίτροπος τόνισε ότι αντίστοιχα έργα μπορούν να γίνουν και σε άλλες περιοχές, όπως στη βόρεια Ελλάδα. «Έχω επισκεφθεί πολλά μικρά και απομονωμένα χωριά, όπου τα παιδιά κάνουν δύο και τρεις ώρες για να πάνε σχολείο. Θέλουμε τέτοιου είδους ποιοτική παιδεία, γιατί με αυτήν θα εξασφαλίσουμε το μέλλον των ευρωπαϊκών μας αξιών», πρόσθεσε.