Τέσσερις Σύροι, ηλικίας από 18 έως 19 ετών, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στη Σάμο, από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα, της διέγερσης κατά νόμων και της αντίστασης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις Σύροι ξεσήκωσαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης πλήθος 500 περίπου προσφύγων και μεταναστών που βρισκόταν στο hotspot με αποτέλεσμα την πρόκληση επεισοδίων, ενώ ο ένας από αυτούς προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη αντιστεκόμενος στους αστυνομικούς.

Επίσης χθες, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη Χίο σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων γυναικών από τη Συρία, ηλικίας από 25 έως 31 ετών, οι οποίες κατηγορούνται –κατά περίπτωση– για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών και των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς. Οι τέσσερις γυναίκες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά σε επεισόδια που διαδραματίσθηκαν χθες το μεσημέρι, στο hot spot στη Χίο, προκαλώντας φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σε οικίσκους της υπηρεσίας ασύλου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των παραπάνω περιστατικών, προκλήθηκαν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία του hotspot, ενώ μία από τις κατηγορούμενες, η 31χρονη κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.

Τέλος, χθες το βράδυ στη Σάμο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων προσφύγων (δύο άνδρες και δύο γυναίκες από τη Συρία), ηλικίας από 18 έως 32 ετών, επειδή κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ανήκαν σε άλλα πρόσωπα. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο ένας εξ αυτών, ένας 32χρονος άνδρας, προμήθευσε τους άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση με τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.