Σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων διοργανώνουν το προσεχές διάστημα οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο των στόχων τους για την ενίσχυση της αναγνωσιμότητας και κάθε είδους σχετικής μορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, την οποία παραχώρησαν σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011 στο Δημαρχείο Χανίων, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λειψάκης και Χρυσούλα Χατζηδάκη καθώς και η προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών, Παρασκευή Χουδαλάκη.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λειψάκης, «το βιβλίο μας μορφώνει και μας κάνει καλύτερους. Και εδώ σημαντικό ρόλο παίζουν οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, οι οποίες αποτελούν διαχρονικά “φάρους” γνώσης».

Αναφερόμενος δε, στον ρόλο της Κινητής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χανίων, τόνισε ότι δίδεται η δυνατότητα στους μικρούς μαθητές που ζουν εκτός πόλης, να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του βιβλίου και να διαβάσουν έργα των αγαπημένων τους συγγραφέων.

«Μετά την τελευταία διοικητική μεταρρύθμιση του σχεδίου «Καλλικράτης» οι Δήμοι έχουν αναλάβει πλήθος αρμοδιοτήτων στον τομέα της Παιδείας από την υποστήριξη της λειτουργίας των σχολείων μέχρι την διαρκή επιμόρφωση των ενηλίκων Καθεμιά έχει τη δική της σπουδαιότητα και όλες στοχεύουν στην παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης», υπογράμμισε από την πλευρά της η κα Χατζηδάκη.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Κινητή Βιβλιοθήκη, σημείωσε ότι, «με δεδομένο ότι διαθέτει πληθώρα βιβλίων και εξειδικευμένο προσωπικό, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο και τα βοηθάει να το αγαπήσουν, να συνδυάσουν στην σκέψη τους τη μάθηση με την ψυχαγωγία, να συνειδητοποιήσουν ότι αποτελούν μέρος ενός πολύμορφου κόσμου και να κοινωνικοποιηθούν ευκολότερα».

«Με την πρωτοβουλία αυτή, ενισχύουμε τα θεμέλια προόδου – ανάπτυξης και πολιτισμού. Σ’ αυτό το πλαίσιο παροτρύνουμε γονείς και εκπαιδευτικούς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίδει η Κινητή Βιβλιοθήκη» κατέληξε η κα Χατζηδάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του δήμου Χανίων