Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του Γιάννου Κρανιδιώτη και όλης της ελληνικής αποστολής (14 Σεπτεμβρίου 1999), ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr & www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ» με την Έλενα Κατρίτση.

Η εκπομπή αναφέρεται στην τραγωδία της 14ης Σεπτεμβρίου 1999 με το υπηρεσιακό αεροσκάφος Φάλκον της ελληνικής κυβέρνησης, λίγο πριν από την άφιξή του στο Βουκουρέστι. Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαινε και ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο οποίος θα συμμετείχε στη Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών. Στην αποστολή συμμετείχαν πολιτικοί παράγοντες, εργαζόμενοι στο ΥΠΕΞ και συνάδελφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Συνολικά, έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι: ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του Νικόλας, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίνα Ασημακοπούλου, ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος, ο αστυνόμος Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Η εκπομπή εξετάζει τα αίτια του δυστυχήματος και παρακολουθεί τα αποτελέσματα της δικαστικής διαδικασίας, ενώ προβάλλεται συνέντευξη του Προέδρου Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ακριβού Τσολάκη. Δύο από τους επιζήσαντες, η γραμματέας ΥΠΕΞ Μαρία Μπεγλίτη, ο διπλωμάτης Γρηγόρης Παπαδόπουλος, καθώς και συγγενείς των θυμάτων, αφηγούνται τα προσωπικά τους βιώματα και καταθέτουν τη μαρτυρία τους. Στο πλαίσιο της εκπομπής, παρουσιάζεται επίσης και ένα μικρό αφιέρωμα στον Γιάννο Κρανιδιώτη.