Χωρίς νερό έχει μείνει εδώ και τρεις ημέρες το hotspot στην Κω, με τον δήμο του νησιού να σημειώνει πως «το πρόβλημα οφείλεται σε αστοχίες της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του δικτύου υδροδότησης στο hotspot».

Ο δήμος, εδώ και δύο ημέρες, καλύπτει τις ανάγκες υδροδότησης του hotspot, μεταφέροντας νερό με βυτιοφόρα.

Σημειώνει παράλληλα ότι δεν ενημερώθηκε για το πρόβλημα από το αρμόδιο υπουργείο, αλλά από αστυνομικούς. Ο δήμος Κω καλεί τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. «Μέχρι σήμερα όλοι αυτοί δεν είχαν ούτε τη στοιχειώδη πρόνοια να ενημερώσουν το δήμο για το πρόβλημα υδροδότησης του hotspot. Προφανώς για να προκληθεί ένταση και για να στοχοποιήσουν και πάλι το νησί μας», τονίζει.

«Η ανευθυνότητα τους ξεπερνάει κάθε όριο. Έφτιαξαν ένα hotspot, χωρίς εξοπλισμό, ζητώντας από τους ξενοδόχους του νησιού να το εξοπλίσουν. Και τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα, όπως αυτό της υδροδότησης.

Κατά τα άλλα, ο αρμόδιος υπουργός κ. Τόσκας, όταν δεν υβρίζει τη δημοτική αρχή και τους πολίτες της Κω, έχει το θράσος να μας κουνάει και το δάχτυλο», καταλήγει η ανακοίνωση.