Ένταση στον ΟΛΘ στη θέα των υποψήφιων αγοραστών

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 26 Μαΐου οι εργαζόμενοι


ΕΛΛΑΔΑ
11:03
23/05/2016
Ένταση στον ΟΛΘ στη θέα των υποψήφιων αγοραστών
loading

Το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέλαβαν οι εργαζόμενοι την ώρα που έφτασε αντιπροσωπεία αγοραστών της ΑPM Terminals B.V, που ανήκει στο γκρουπ της Maersk, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

«Προχωρήσαμε άμεσα σε κινητοποιήσεις προκειμένου να δείξουμε στους υποψήφιους αγοραστές ότι είμαστε εδώ και αντιτιθέμεθα σφοδρά στην πώληση του 51% +16% της ΟΛΘ ΑΕ» επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Φανή Γουργούρη.

Υπογραμμίζεται ότι ο διαγωνισμός πώλησης του ΟΛΘ προχωρά κανονικά και ο «χορός» των επισκέψεων των υποψήφιων επενδυτών στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης άνοιξε στις 9 Μαΐου 2016 με τους Φιλιππινέζους της International Container Terminal Services, Inc.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν 48ωρες επαναλαµβανόµενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Πέµπτη 26 Μαΐου αλλά και αποχή από την υπερωριακή εργασίας των Σαββατοκύριακων.

«Τα ψέµατα τέλειωσαν, οι εργαζόµενοι στον ΟΛΘ, όπως έχουµε από καιρό ξεκάθαρα δηλώσει, το θέµα της κατοχύρωσης της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων ξεπερνάει την λογική του αιτήματος και της διεκδίκησης και καθίσταται όρος ύπαρξης. Να γνωρίζετε καλά ότι Λιµάνι χωρίς την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει» υπογραμμίζουν.

 

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει