Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε πολυκατοικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως και είχε ως αποτέλεσμα να απανθρακωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 12, έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Μια 65χρονη είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Η ταυτοποίηση του πτώματος δεν είχε γίνει ως αργά το βράδυ ενώ σωρεία ερωτηματικών ανακύπτουν από την πυρκαγιά. Ο ιατροδικαστής έκανε αυτοψία στο χώρο και μια πρώτη εξέταση του πτώματος, ενώ αύριο, όπου η νεκροψία θα ολοκληρωθεί, αναμένεται να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι το θύμα είναι γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου και πρώην ιδιοκτήτης της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην οποία ξέσπασε πυρκαγιά. Ο επιχειρηματίας δεν έχει δώσει σημεία ζωής από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο μεταξύ από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Κατά τη γενική εφημερία του Νοσοκομείου μας, σήμερα και περί ώρα 6.30 έως 8.00 π.μ., διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο μας μετά από έκρηξη σε κτίριο επί της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως δέκα άτομα. Από αυτά τα έξι άτομα αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες εξήλθαν από το Νοσοκομείο.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας νοσηλεύεται μία 44χρονη, με έγκαυμα και εισπνοή τοξικών αερίων, ενώ η κόρη της δεκατριών ετών, αφού διεγνώσθη θερμικό έγκαυμα λάρυγγα διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Εισαγωγή επίσης για παρακολούθηση έγινε και σε βρέφος 12 μηνών το οποίο όμως με ευθύνη των γονέων εξήλθε αμέσως.

Τέλος σε βαριά κατάσταση διεκομίσθη γυναίκα 65 ετών, στην οποία έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, διασωλήνωση και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Ρεθύμνου, λόγω έλλειψης κρεβατιών ΜΕΘ».