Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα τα Γραφεία Στήριξης Οπλιτών του Στρατού προκειμένου να παρέχει συναισθηματική η ψυχολογική στήριξη στους στρατεύσιμους μέσα από τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας. Σήμερα πρώτη ημέρα λειτουργίας του επικοινώνησαν δύο μητέρες για τα παιδιά τους. Οι στρατεύσιμοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-6555679 και 210 – 6555680. Τηλέφωνο FAX: 210-06552205 και το e-mail [email protected], καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, τα Γραφεία Στήριξης για κάθε Όπλο θα καταγράφουν και θα αξιολογούν τις τηλεφωνικές ή έγγραφες καταγγελίες των οπλιτών, που σχετίζονται κυρίως με πράξεις ή παραλείψεις οργάνων της διοίκησης σχετικές με παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνική προστασία, ποιότητα ζωής και περίθαλψης, στέρηση νομίμων δικαιωμάτων, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση του Αρχηγού του Κλάδου για τις καταγγελίες που υφίστανται και η εισήγηση για την διερεύνησή τους ή για τη λήψη άμεσων μέτρων εφόσον απαιτείται.

Επίσης, θα υπάρχει τακτική ενημέρωση του υπουργού και της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής κάθε 6 μήνες. Πάντως, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ “η λειτουργία των γραφείων υποστήριξης δεν τροποποιεί, καταργεί ή με οποιονδήποτε τρόπο επηρεάζει τις διαδικασίες ιεραρχικής προώθησης αναφορών και παραπόνων και του χειρισμού τους κατά τις κείμενες διαδικασίες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.