Τατούλης: Η κυβέρνηση ασκεί πολιτισμό σοβιετικού τύπου

«Επιλέγει να φορτώσει το δημόσιο χρέος με επιπλέον 326 εκατ. ευρώ για να σώσει το Μέγαρο Μουσικής»


ΕΛΛΑΔΑ
22:41
15/02/2016
Τατούλης: Η κυβέρνηση ασκεί πολιτισμό σοβιετικού τύπου
3
loading

«Σε μια κρίσιμη περίοδο διαπραγματεύσεων που οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας και εξαθλίωση των συνταξιούχων, η κυβέρνηση επιλέγει να φορτώσει το δημόσιο χρέος με επιπλέον 326 εκατ. ευρώ, συν μερικά ακόμη εκατομμύρια ληξιπρόθεσμων οφειλών, για να «σώσει» το Μέγαρο Μουσικής», υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης αφού επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν βρίσκει ισοδύναμα για το ασφαλιστικό και σχεδιάζει νέα φοροεπιδρομή, «βρίσκει πόρους για το πολιτισμό της ″ελίτ'' όπως κατήγγειλε στο παρελθόν, την συντήρηση του Μεγάρου Μουσικής, ενώ η πόλη της Αθήνας παρουσιάζει εικόνα παρακμής, τα μουσεία μας κλείνουν αίθουσες και ο σύγχρονος πολιτισμός τρώει τις σάρκες του».

Ο Πέτρος Τατούλης κάνει λόγο για «πολιτισμό σοβιετικού τύπου» και υπογραμμίζει πως, «η κυβέρνηση επιχειρεί να ποδηγετήσει την καλλιτεχνική και πολιτιστική δημιουργία με κίνδυνο να ″στρατευθεί'' στην επίτευξη αλλότριων προς την τέχνη πολιτικών σκοπιμοτήτων με τακτικές που ανήκουν σε άλλες εποχές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Τασος Καποιος

    Πού είσουν ρε Τατούλη τον Μάιο του 2014 όταν ο Χατζηδάκης περνούσε την τροπολογία για τα 230 εκατομμύρια χρέος του Μεγάρου στις τράπεζες που αναλάμβανε το Ελληνικό δημόσιο .....και ακομα χειρότερα πού είσουν όταν τα έπαιρνε τα συγκεκριμένα ομολογιακά δάνεια ο Λαμπράκης και ο Ψυχάρης με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Το χειρότερο όλων είναι βέβαια ότι εχετε το θράσος να μας αντιμετωπίζετε σαν ηλίθιους και με μνήμη χρυσόψαρου .....και πολλές φορές όχι άδικα

  2. Μιλησε και ο Τατουλης με την\' καρεκλα \'παντως καιρου.

  3. avatar Πελοποννήσιος

    Εσύ [...] να κοιτάξεις πρώτα τα χάλια τα δικά σου και της περιφέρειάς σου και μετά να μιλήσεις για άλλους.Ήθελα να ξερα σε πόσες περιφέρειες της χώρας κάνουν 7-8 χρόνια να διορθώσουν ένα δρόμο ή να χτίσουν μια ψωρογέφυρα.Συγχαρητήρια σ όσους φρόντισαν να μας κάτσει στο λαιμό άλλα 5 χρόνια ο άχρηστος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει