Αγρότες απέκλεισαν το λιμάνι και το τελωνείο στην Κόρινθο

Κατέβηκαν με τα τρακτέρ από τη Νεμέα στα διόδια του Ισθμού


ΕΛΛΑΔΑ
13:17
26/01/2016
Αγρότες απέκλεισαν το λιμάνι και το τελωνείο στην Κόρινθο
loading

Μεγάλη δύναμη αγροτών από τν Νεμέα έχουν αποκλείσει, από τις 11 το πρωί, το τελωνείο και το λιμάνι της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για τον φόρο στο κρασί. Οι αγρότες κατέβηκαν με τα τρακτέρ από τη Νεμέα στα διόδια του Ισθμού όπου υπάρχει το μπλόκο και στη συνέχεια με αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την Κόρινθο, έκαναν αυτοκινητοπορεία και κατέληξαν στο λιμάνι, αποκλείοντάς το μαζί με το Τελωνείο.

Ο Δημήτρης Τέκνος, από το συντονιστικό των αγροτών της Νεμέας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και από αύριο, με ενισχύσεις που περιμένουν από τη Λακωνία και την περιοχή του Φενεού, εξετάζουν το κλείσιμο διαρκείας της Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό και στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό.

Στον χώρο του λιμένα Κορίνθου και του Τελωνείου υπάρχει δύναμη εκατό περίπου αγροτικών αυτοκινήτων και περί τα επτακόσια πενήντα άτομα που κάνουν τον αποκλεισμό, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί κάθε δραστηριότητα στη λιμενική ζώνη. Οι αγρότες δήλωσαν ότι θα κρατήσουν κλειστό το λιμάνι και το τελωνείο ως τις 2 μετά το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταβούν στο μπλόκο του Ισθμού, για να το ενισχύσουν.

Τα υπόλοιπα μπλόκα της Πελοποννήσου παραμένουν στις θέσεις τους και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, αύριο μεγάλη δύναμη αγροτών της Λακωνίας από όλα τα μπλόκα, κυρίως με αγροτικά αυτοκίνητα, θα ξεκινήσει για την Κόρινθο, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλόκο του Ισθμού και να προχωρήσουν σε αποκλεισμό διαρκείας της ΠΑΘΕ.

Ο κ. Αναγνωστάκος πρόσθεσε ότι οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Πελοποννήσου, από αύριο θα απέχουν από τις λαϊκές αγορές και ξεκινούν κι αυτοί κινητοποιήσεις διαρκείας εντασσόμενοι στο πλευρό των αγροτών.

Στην Αργολίδα τα μπλόκα Δαλαμανάρας και Κουτσοποδίου προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις στην πόλη του 'Αργους και του Ναυπλίου.

Τέλος, με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Κορινθίας, καλεί τα μέλη του να κλείσουν αύριο τα καταστήματά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγροτικό κόσμο της Κορινθίας και αντιπροσωπεία του θα βρίσκεται στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει