Και οι καλλιτέχνες στους δρόμους για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας


ΕΛΛΑΔΑ
12:01
22/01/2016
Και οι καλλιτέχνες στους δρόμους για το Ασφαλιστικό
2
loading

Έξω από το μετρό στο σταθμό «Πανεπιστήμιο» και στη συνέχεια έξω από το υπουργείο Εργασίας θα βρεθούν στις 2 το μεσημέρι άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, κατά του Ασφαλιστικού.

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ο καλλιτεχνικός χώρος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης. Οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές των μελών της - αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες - δεν αναγνωρίζονται.

«Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών, καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια.
Επιπρόσθετα, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ανεργία που φθάνει  στο 80-90%, το ύψος των αμοιβών  και η εργασία που είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη οδηγούν τον καλλιτεχνικό κόσμο κάτω από τα όρια της φτώχειας» επισημαίνουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Social Distortion

    Οι άνθρωποι που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ διαμαρτύρονται...

    1. avatar The dude 82

      Η μονη επαγγελματικη ομάδα που δεν θίγεται είναι μάλλον οι μισθωτοί σχολιαστές του ίντερνετ... Ε σοσιαλ;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει