Έξω από το μετρό στο σταθμό «Πανεπιστήμιο» και στη συνέχεια έξω από το υπουργείο Εργασίας θα βρεθούν στις 2 το μεσημέρι άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο, μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, κατά του Ασφαλιστικού.

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ο καλλιτεχνικός χώρος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης. Οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές των μελών της – αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες – δεν αναγνωρίζονται.

«Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών, καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια.
Επιπρόσθετα, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ανεργία που φθάνει  στο 80-90%, το ύψος των αμοιβών  και η εργασία που είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη οδηγούν τον καλλιτεχνικό κόσμο κάτω από τα όρια της φτώχειας» επισημαίνουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας.