Κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων Ζακύνθου έχουν γίνει οι ομάδες των κακοποιών που ληστεύουν ηλικιωμένους στα χωριά του νησιού.

Χθες το βράδυ, στους Αμπελοκήπους Ζακύνθου, τρεις άγνωστοι μπήκαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους σε σπίτι που διέμενε ηλικιωμένο ζευγάρι και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή.

Οι τρεις άγνωστοι δράστες έφυγαν ανενόχλητοι ενώ αναζητούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν τι τελευταίο διάστημα στο νησί προτρέπει τους αρμοδίους «να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που στάλθηκε στον Τύπο:

«Η Ζάκυνθός μας, μέσα σε μια βδομάδα, με πολλαπλά γεγονότα εγκληματικού τύπου, έγινε το αρνητικό πρότυπο δημοσιότητας της χώρας μας.

Τη δολοφονία του νεαρού Άγγλου τουρίστα στο Λαγανά ακολούθησαν οι προσαγωγές, καταθέσεις, ανακρίσεις, παύσεις, συλλήψεις, παραπομπές και φυλακίσεις «επώνυμων» και «ανώνυμων» και μέχρι τώρα «κοινωνικώς ευυπόληπτων» συμπολιτών μας.

Πολλοί δείχνουν να εξεπλάγησαν από τις εξελίξεις.

Θεωρούμε μάλλον υποκριτική μια τέτοια έκπληξη.

Για χρόνια, η Ζάκυνθος είναι μπλεγμένη στον ιστό των συμμοριών αυτών, που δυστυχώς περιλαμβάνουν και πρόσωπα -αιρετά και μη- με δημόσιες θέσεις υψηλής ευθύνης.

Ήξερε η Ζάκυνθος.

Γνωρίζαμε όλοι για την τοκογλυφία, για τα ναρκωτικά στους χώρους που σπουδάζει, μορφώνεται, διασκεδάζει η νεολαία. Γνωρίζαμε για τα όπλα σε ζώνες (ακόμα και αιρετών). Γνωρίζαμε για την απαξίωση που δείχνει η κοινωνία μας για οτιδήποτε κοινό και δημόσιο αγαθό.

Σήμερα, χρειάζεται να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. Πρέπει να πάψει η ατιμωρησία. Και εμείς, ο Δήμος, η Αυτοδιοίκηση, πρέπει ν’ ανοίξουμε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς της για τον επαναπροσδιορισμό του είδους της ανάπτυξης που πρέπει να σχεδιάσουμε για τη Ζάκυνθο, ώστε η οικονομική μεγέθυνση να συμβαδίζει με τις ανθρώπινες και οικολογικές αξίες.

Η κοινωνία μας έχει την ανάγκη να της εμφυσηθούν νέες αξίες και ηθική”.