Χιλιάδες πρόσφυγες στις ιατρικές σκηνές του Ερυθρού Σταυρού στην Ειδομένη

Σύσκεψη με την παρουσία του Γιάννη Μουζάλα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι


ΕΛΛΑΔΑ
22:56
04/10/2015
Χιλιάδες πρόσφυγες στις ιατρικές σκηνές του Ερυθρού Σταυρού στην Ειδομένη
1
loading

Χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν από το πρωί από τις 3 πλήρως εξοπλισμένες ιατρικές σκηνές που στήθηκαν στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε συνεργασία με το Νορβηγικό Ερυθρό Σταυρό.

Αυτές οι σκηνές, μία γενική κλινική, μία γυναικολογική και μία για ψυχολογική υποστήριξη, λειτουργούν εδώ και ένα 24ωρο με στόχο να προσφέρουν περίθαλψη στους πρόσφυγες.

Στην περιοχή της Ειδομένης στήθηκαν, επίσης, 3 τέντες του Νορβηγικού και 1 τέντα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που χρησιμοποιούνται ως παιδότοποι για τα παιδιά των προσφύγων. Εκεί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί απασχολούν τα μικρά παιδιά με ζωγραφιές και παιχνίδια μέχρι να έρθει η ώρα να περάσουν οι οικογένειες τους από τα σύνορα.

Στις κλινικές που είναι στελεχωμένες με προσωπικό από τη Νορβηγία, βοηθούν στο έργο της περίθαλψης οι εθελοντές των τριών Σωμάτων των Περιφερειακών Τμημάτων Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης και Κιλκίς, οι οποίοι εναλλάσσονται στις βάρδιες.

Τα πιο συνηθισμένα περιστατικά που ταλαιπωρούν τους πρόσφυγες και τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν το ιατρικό προσωπικό και οι εθελοντές είναι τραύματα στα πόδια από το πολύωρο περπάτημα, η ηλίαση, τα τσιμπήματα από έντομα, ενώ καταγράφηκαν και ορισμένα κρούσματα πνευμονίας.

Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός για την εξυπηρέτηση και την περίθαλψη των προσφύγων.

Υπενθυμίζεται πως το προσωπικό από τη Νορβηγία θα παραμείνει στην Ειδομένη περίπου 5 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα εκπαιδεύσει τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μετά την αποχώρηση του, την πλήρη δράση και λειτουργία των κλινικών θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος εκτός από τους εθελοντές του θα πλαισιωθεί και από έλληνες γιατρούς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Serapis

    Το ύποπτο κρούσμα για χολέρα του τουρίστα που εκδηλώθηκε στην Κω τι απέγινε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει