«Όταν βλέπεις την Ελένη Πετρουλάκη, δεν γίνεται να μην προσέξεις το κορμί της», λένε οι περισσότεροι. Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές ελληνίδες γυμνάστριες.

Η σύζυγος του Ίλια Ίβιτς έχει αγωνιστεί από παιδί για να χτίσει το όνομά της στο χώρο που δραστηριοποιείται.

Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης και σε ηλικία 8 ετών άρχισε να ασχολείται με το στίβο. Υπήρξε αθλήτρια 300 και 400 μέτρων και στο άλμα εις μήκος με διακρίσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε βαλκανικό επίπεδο.

Από το 1989 με την εισαγωγή της στα ΤΕΦΑΑ χάραξε την επαγγελματική της πορεία στο χώρο αυτό και αναδείχτηκε ως μια από τις σημαντικότερες παρουσίες του αθλητισμού. Από το 1992 έχει κυκλοφορήσει σειρά βιντεοκασετών και DVD γυμναστικής, μέσα από τα οποία παρουσιάζει τη δουλειά της.

Εισήγαγε την Power Yoga στην Ελλάδα ενώ έγραψε κι ένα βιβλίο με τίτλο: «Power Yoga: Μεταμορφώστε το σώμα, Ανυψώστε το πνεύμα», στο οποίο παρουσιάζει αναλυτικά την τεχνική μέσα από διάφορες ασκήσεις.

Το 2002 ίδρυσε το πρώτο δικό της γυμναστήριο, το οποίο ονόμασε «ASANA». Σήμερα τα γυμναστήριά της έχουν αυξηθεί σε αριθμό ενώ εκείνη εκπαιδεύει νέους γυμναστές στον τομέα της Yoga και του Fitness.

Η Ελένη Πετρουλάκη καθημερινά ξυπνά πολύ νωρίς το πρωί και περνά πολύ χρόνο με τις κόρες της. «Παίζουμε, διαβάζουμε παραμύθια, πηγαίνουμε για μπάνιο, μαγειρεύουμε» αναφέρει στο newsbeast.gr η γυμνάστρια και λέει ότι θέλει να βρίσκεται με τα παιδιά της τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει.

Κάθε βδομάδα όμως πραγματοποιεί ομαδικά μαθήματα στα γυμναστήρια της σε Γλυφάδα και Κηφισιά ενώ προγραμματίζει να δίνει κάποια και στα γυμναστήρια της στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας και του εξωτερικού. Εκτός αυτού, κοιτάζει προσεκτικά και το δικό της διαδικτυακό κανάλι που αφορά τη γυμναστική και όχι μόνο.

Αγαπάει τη δουλειά της, όπως παραδέχεται, αλλά με τακτική και συνέπεια συνδυάζει καριέρα και οικογένεια. Και συμβουλεύει τις γυναίκες να μην παραμελούν τον εαυτό τους και να κάνουν άσκηση. «Δεν είναι απαραίτητο να γραφτείς σε κάποιο γυμναστήριο. Μπορείς να τρέξεις στο πάρκο, κ.ά», επισημαίνει.

Και τονίζει ότι για να διατηρηθεί η σιλουέτα αλλά και για να υπάρξει απώλεια βάρους, απαραίτητο συστατικό είναι τα πέντε γεύματα ημερησίως με σημαντικότερο το πρωινό (τύπου δημητριακά). Επίσης, να πίνουν πολύ νερό και να απομακρύνουν τα νεύρα και την αρνητική ενέργεια.

Διαβάστε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».