Έκκληση στους αρμόδιους φορείς να γίνουν προσλήψεις στο νοσοκομείο «Άγιος Νικόλαος» κάνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό με επιστολή που έστειλαν στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους οι στοιχειώδεις βάρδιες των τμημάτων δεν μπορούν να γίνουν λόγω των ελλείψεων, με αποτέλεσμα να παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Οι προσλήψεις για το 2011 θα ξεκινήσουν μετά τον Οκτώβριο, όπως αναφέρουν στην επιστολή τους και προβλέπονται να είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι. «Σημειώνεται ότι το 2010 ήρθαν στο νοσοκομείο 30 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και αποχώρησαν 35!» τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού έχουν σαν αποτέλεσμα επίσης να μην βγαίνει το πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν άδειες και να κινδυνεύουν οι ασθενείς εξαιτίας της εξάντλησής τους, που δεν τους επιτρέπει να λειτουργούν σωστά.

Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα κάνουν Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους, που ενδέχεται να περιλαμβάνει κινητοποιήσεις.