Εν όψει των δεύτερων γενεθλίων του μουσείου της Ακρόπολης, την ερχόμενη Δευτέρα, ο διευθυντής του μουσείου  κ.Παντερμαλής έκανε καταρχήν έναν απολογισμό των πεπραγμένων και συνέχισε αποκαλύπτοντας τα μελλοντικά σχέδια του ιδρύματος.

Αρχικά, ο κ Παντερμαλής αναφέρθηκε εν συντομία στα μέχρι τώρα επιτεύγματα του μουσείου, τονίζοντας ότι μέσα σε δύο μόλις χρόνια κατάφερε να προσελκύσει παραπάνω από 1.300.000 επισκέπτες ενώ στη συνέχεια  επεσήμανε ότι κινητήριος δύναμη για όλες τις δράσεις του μουσείου  δεν είναι τίποτε άλλο παρά το  ενδιαφέρον του κοινού.

Για αυτό το λόγο, το πολιτιστικό ίδρυμα αποφάσισε τη συνεργασία με μια σειρά από πανεπιστημιακά ιδρύματα για τη βελτίωση της δράσης του.

Μεταξύ άλλων συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο για την πραγματοποίηση μιας στατιστικής έρευνας η οποία θα καταγράφει το προφίλ των επισκεπτών ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο παρουσίασης των εκθεμάτων. Επίσης, θα συνεργάζεται με το Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης ώστε να γίνει τρισδιάστατη σάρωση των γλυπτών του Παρθενώνα και να επιχειρηθεί η συνένωσή τους με τα μάρμαρα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Παράλληλα, στα σκαριά είναι και η συνεργασία με το πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και με πέντε ξένα ιδρύματα (όπως το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και το Μουσείο του Διαστήματος της Τουλούζης) με τα οποία σχεδιάζουν την «ψηφιακή ξενάγηση».

Τη Δευτέρα το μουσείο θα είναι ανοιχτό μέχρι αργά το βράδυ και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν  μέχρι τις 9 μμ. στο προαύλειο χώρο έργα κλασσικών μουσικών όπως  Τσαϊκόφσκι, Στράους, Βιβάλντι και Πιατσόλα από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων