Καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν κατέθεσε πρόταση για να συνεχίσει τα συμβόλαια της VDV LEBEN INTERNATIONAL AEAZ, όπως ανακοίνωσε το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής (Εγγυητικό) γι’ αυτό και βάσει του θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου το Εγγυητικό, ανακοίνωσε ότι, θα προβεί διαδοχικά στις διαδικασίες προσδιορισμού της αποζημίωσης και πιστοποίησης των δικαιούχων.

Οι διαδικασίες όπως δημοσιοποιείται αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του 2011.

Το Εγγυητικό, αναφέρει με ανακοίνωσή του, ότι θα προβεί στον υπολογισμό των απαιτήσεων που απορρέουν από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της VDV και αφού εκδοθεί σχετική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, θα καθοριστεί το ύψος της αποζημίωσης ανά ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι το ανώτατο όριο αποζημίωσης ορίζεται από το ν. 3867/2010 σε 60.000 ευρώ για τις αποζημιώσεις θανάτου και μόνιμης ολικής αναπηρίας και 30.000 ευρώ για κάθε άλλη απαίτηση, ενώ απαιτήσεις που πηγάζουν από συμπληρωματικές καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης δεν αποζημιώνονται.

Με την ολοκλήρωση του υπολογισμού των αποζημιώσεων θα αναρτηθεί στη σχετική ιστοσελίδα του Εγγυητικού ο μηχανισμός αναζήτησης.