Μια αλλαγή στη φόρμα της απογραφής ζητούν οι Πανεπιστημιακοί
απευθύνοντας ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών,
Οικονομικών και Παιδείας, την οποία
κοινοποιούν και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Ζητούν την αντικατάσταση, στο έντυπο απογραφής και στην «Γ ΟΜΑΔΑ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΔ» της φράσης «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού» με τη φράση «ΜΟΝΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ και ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ».

Οι καθηγητές Πανεπιστημίου εκφράζουν την έκπληξή τους για το γεγονός πως ο διαχωρισμός των δημοσίων λειτουργών από το ευρύτερο σώμα των δημοσίων υπαλλήλων, αφορούσε ένα μέρος μόνο του συνόλου των δημόσιων λειτουργών.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη χώρα μας μετά από πολλούς αγώνες έχει κατακτηθεί η ισοπολιτεία, τουλάχιστον στο θεσμικό της σκέλος. Βέβαια δεν συζητάμε το οικονομικό σκέλος της ισοπολιτείας, όσο θα υπάρχουν λειτουργοί, που αυτοπροσδιορίζουν τις οικονομικές απολαβές τους χωρίς να τους ακουμπάει κατ’ ελάχιστον η σημερινή τραγική κατάσταση του συνόλου σχεδόν της υπόλοιπης κοινωνίας, ανεξαρτήτως ρόλου και ουσιαστικής συνεισφοράς στην ανάπτυξη της χώρας».

Όπως αναφέρουν οι καθηγητές, η αλλαγή που ζητούν  «τοποθετεί τα πράγματα στη σωστή θέση και δεν επιτρέπει τη δημιουργία οποιασδήποτε παρεξήγησης, αφού κατά το άρθρο 16 παρ. 6 του Συντάγματος της Ελλάδος “Οι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί”.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ΠΟΣΔΕΠ προειδοποιεί πως θα αναγκαστεί να ζητήσει από τα μέλη της να απόσχουν από την απογραφή.