Πρωτοφανής εικόνα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο Πρωτοδικείο, όπου δικαστές και εισαγγελείς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό.

«Εμείς ούτε διακοπές κάνουμε σε εξωτικά μέρη, ούτε καθόμαστε 3 μήνες επειδή το θέλουμε… τα δικαστήρια είναι κλειστά. Ούτε πετάμε λουλούδια σε ξενυχτάδικα όπως κάνουν άλλοι»

Αυτή την ώρα, δικαστές και εισαγγελείς συνεδριάζουν σε μία κατάμεστη αίθουσα για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, αφού διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που προβλέπει την ένταξή τους στο ΙΚΑ.

Στη συνεδρίαση, η οποία θα επαναληφθεί όπως ακούστηκε στην αίθουσα αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, δίνει το “παρών” όλη η ηγεσία του Αρείου Πάγου, αλλά και ο παρουσιαστής Γιώργος Αυτιάς, προφανώς για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις ώστε να ενημερώσει αύριο το τηλεοπτικό κοινό.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για κατάργηση των ασφαλιστικών δικλείδων της ανεξαρτησίας τους, για επιδείνωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης στην χώρα μας με την μη κάλυψη κενών οργανικών θέσεων δικαστικών και υπαλλήλων και για άρνηση των συναρμόδιων υπουργών να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.