Τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) επισκέφθηκαν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην ημίωρη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΘ Στ. Αγγελούδη και τον Αντιπρόεδρο Κ. Παπαϊωάννου, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα σχέδια της διοίκησης όσον αφορά στη λειτουργία και την ανάπτυξη του Λιμένος, καθώς και για τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΟΛΘ σε ζητήματα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μία προγραμματισμένη συνάντηση. Μόνο θετικά σχόλια έχω να κάνω. Και οι προηγούμενες διοικήσεις έχουν αφήσει θετικούς βηματισμούς στο θέμα της ανάπτυξης του Λιμανιού. Σίγουρα, γίνεται ένας οργασμός. Αν τα όνειρα και τα οράματα του Στέλιου Αγγελούδη υλοποιηθούν, θα δούμε ένα διαφορετικό λιμάνι. Θα δούμε να υλοποιούνται πράγματα που τα συζητάμε επί 20-30 χρόνια. Αρκεί, φυσικά να υπάρχει και η κεντρική πολιτική βούληση.

Βρίσκω ιδιαίτερα θετική και την πρωτοβουλία που πήρε ο ίδιος ο Πρόεδρος να επισκεφθεί το Μαϊάμι, μία από τις βάσεις της παγκόσμιας κρουαζιέρας, προκειμένου να έρθουν και στη Θεσσαλονίκη κρουαζιερόπλοια, να δυναμώσουμε την παρουσία των τουριστών στην περιοχή μας. Φεύγουμε με θετικά μηνύματα. Είμαστε μαζί με τη διοίκηση του ΟΛΘ και θα συνεργαστούμε. Η Θεσσαλονίκη ενώνει, δεν διχάζει. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τρώμε τις σάρκες μας».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, δήλωσε τα εξής:

«Ενημερωθήκαμε μαζί με τον Περιφερειάρχη, από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΟΛΘ για τον προγραμματισμό δράσεων και τα μελλοντικά τους σχέδια για το λιμάνι της πόλης μας. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να στραφεί και πάλι προς τη θάλασσα τόσο για την εμπορική, όσο και για την τουριστική της ανάπτυξη και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα σύγχρονο και λειτουργικό λιμάνι. Η νέα διοίκηση του ΟΛΘ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και τους διαβεβαιώσαμε ότι είμαστε στη διάθεσή τους για να συνεργαστούμε και να πετύχουμε αυτό τον στόχο».