Ογδόντα κλήσεις έχει δεχτεί από το πρωί η Πυροσβεστική για πτώσεις δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων που έχουν καταλήξει στο δρόμο εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας. Οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική αφορούν τις περιοχές Αγία Παρασκευή, Πεύκη, Βριλήσσια, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Παλλήνη, Γέρακα, Χαλάνδρι και Πολύδροσο.

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Ερυθραία, Εκάλη, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Μελίσσια, Βριλήσσια και Κηφισιά.

Όσον αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στα βόρεια του νομού. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 22ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Πάρνηθας, στο ρεύμα προς Πάρνηθα, στο σημείο όπου βρίσκεται το Τελεφερίκ και στη λεωφόρο Διονύσου, στο ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, από τον Άγιο Πέτρο προς τη Νέα Μάκρη.

Από το 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ελευσίνας-Θήβας απαγορεύεται η κυκλοφορία των βαρέων φορτηγών αυτοκινήτων στο ρεύμα προς. Στο υπόλοιπο τμήμα παρουσιάζεται δυσχέρεια στην κυκλοφορία, ενώ τα Ι.Χ. αυτοκίνητα κυκλοφορούν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια, καθώς και στην Καισαριανή, στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στην θέση Καλοπούλα μέχρι και την κορυφή του Υμηττού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κοπάσουν σταδιακά από αύριο. Ωστόσο για σήμερα στα ανατολικά τμήματα της χώρας αναμένονται χιονοπτώσεις, τοπικά ισχυρές, και βόρειοι άνεμοι που φτάνουν τοπικά στο Αιγαίο και τα 10 μποφόρ.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για όλες τις πόλεις της Ελλάδας