Ένας αστυνομικός φρουρός ακολουθεί κατά πόδας τις τελευταίες εβδομάδες τον Γιάννη Μαρακάκη. Μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Σωκράτη Γκιόλια και τα πρόσφατα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της Αντιτρομοκρατικής, οι εκτιμήσεις καθιστούσαν επιβεβλημένη την προστασία του.

Με αστυνομική συνοδεία κυκλοφορεί πλέον ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μετά την ευθεία απειλή που εξαπέλυσαν εναντίον του οι τρομοκράτες της «Σέχτας». Φέρεται, μάλιστα, η σύντροφος του Έλενα Ράπτη να συνέβαλε, ώστε να μεταπειστεί και να ακολουθήσει την προτροπή της να δεχτεί αστυνομική προστασία.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γιάννης Μαρακάκης ήταν ο δικηγόρος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, που βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2010 κάτω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Με τη γνωστή λαϊκή φράση «ο φόβος φυλάει τα έρμα» απάντησε ο Γιάννης Μαρακάκης σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων αν ισχύουν τα μέτρα ασφαλείας και η αστυνομική συνοδεία. Ευγενικά απέφυγε να αναφέρει λεπτομέρειες, αλλά έκανε λόγο πως τα μέτρα φύλαξης δρουν αποτρεπτικά, ακόμα και όταν δεν υπάρχει άμεσος, ορατός κίνδυνος, ίσως για κάποιον διεστραμμένο που θα ήθελε να τον βλάψει.

Πηγή: Ciao