Το μέλλον του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και η αντιμετώπιση των προβλημάτων, που εμφανίζονται εκεί, ήταν το θέμα της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Ιω. Ραγκούση, με τον περιφερειάρχη Αττικής, Ιω. Σγουρό, σήμερα στο Υπουργείο.

Ο κ. Σγουρός παρέδωσε στον υπουργό μελέτη, που είχε πραγματοποιήσει η Νομαρχία της Αθήνας πριν από τρία χρόνια και στην οποία καταγράφονταν λεπτομερώς τα προβλήματα του κέντρου, όπως η κατάληψη εγκαταλειμμένων κτηρίων από μετανάστες, άστεγους ή ναρκομανείς, το παραεμπόριο, το κυκλοφοριακό.

Η αρχική πρόταση του περιφερειάρχη ήταν η συγκρότηση φορέα, ο οποίος, με ειδικό νόμο, να έχει τη δυνατότητα να παρακάμπτει γραφειοκρατικά εμπόδια ή συναρμοδιότητες Υπουργείων.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ραγκούσης δήλωσε πως το Υπουργείο θα αξιοποιήσει αυτή την πρόταση, αλλά και άλλες προσπάθειες, που έχουν γίνει, «προκειμένου, το συντομότερο δυνατό, να είμαστε σε θέση, ως Κυβέρνηση, να συντονίσουμε τη δράση και μία σειρά από ενέργειες, που θα εμπίπτουν σε ένα συνολικό επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αλλαγή της καθημερινότητας αλλά και της ποιότητας ζωής στο ιστορικό και το εμπορικό κέντρο της Αθήνας».

Ο κ. Σγουρός, αφού αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε γίνει από τη Νομαρχία Αθηνών, σημείωσε: «Η λέξη-κλειδί για την επιτυχή λύση για αυτά που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας είναι “συνεργασία”. Όταν, λοιπόν, όλα τα Υπουργεία μαζί με τον δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής συνεργαστούν σε καθημερινή βάση, νομίζω ότι θα αντιμετωπιστούν με επιτυχία τα όποια προβλήματα υπάρχουν σήμερα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.