Μέλη του ΠΑΜΕ έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα αντιδρώντας στον «οδοστρωτήρα της φορολεηλασίας», όπως λένε, της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και των «πλεονασμάτων» που προέρχονται από τις ματωμένες περικοπές».

Οι συγκεντρωμένοι διαδηλώνουν ενάντια στην ακρίβεια στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, και διεκδικούν μέτρα προστασίας του εισοδήματος, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, φθηνό ρεύμα, μέτρα για το υπέρογκο κόστος στέγασης.

«Η μάχη ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό δε δίνεται μόνο μέσα στη Βουλή, η πραγματική μάχη δίνεται στους τόπους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, στους δρόμους του αγώνα, εδώ απόψε στο Σύνταγμα» σημείωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του στο συλλαλητήριο Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων Αττικής στο Σύνταγμα «ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό». «Εκεί αλλάζουν συνειδήσεις, εκεί αλλάζουν συσχετισμοί, εκεί κρίνεται τελικά το δίκιο για το εισόδημα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, για τη φοροελάφρυνσή τους, για τη δουλειά των συνανθρώπων μας, για τη δημόσια Υγεία και Πρόνοια, για την Παιδεία, για όλες τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Δεν υπάρχει δίλημμα: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Η κυκλοφορία στους δρόμους πέριξ του Συντάγματος διεξάγεται με δυσκολία, ενώ η συγκέντρωση έκλεισε με αναμμένους πυρσούς μπροστά από τη Βουλή.

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης προβλήθηκε βίντεο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της προβολής του βίντεο που προκέλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση.

Αμέσως μετά, δεκάδες φαναράκια, αφέθηκαν προς τον ουρανό, σε μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.