Να συμβάλλουν στη δύσκολη συγκυρία που περνά ο τόπος σκεπτόμενοι συλλογικά κι όχι ατομικιστικά, με μείωση των επαγγελματικών μισθώσεων προέτρεψε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργος Καραμπάτος, τους ιδιοκτήτες ακινήτων του νομού.

Ο κ. Καραμπάτος σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει και στην πόλη μας ένα αξιόλογο σχολάζον δυναμικό χώρων εμπορικών χρήσεων, που θα μπορούσαν, με αλλαγή νοοτροπίας, να λειτουργούν παραγωγικά συνεισφέροντας σε θέσεις εργασίας, σε φορολογία και κυρίως στη διατήρηση της ζωντάνιας της πόλης».

Ζητά από τους ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δημοσίου που επέβαλε μείωση 20% στα ενοίκια των κτιρίων, που το ίδιο μισθώνει, επισημαίνοντας ότι στη σημερινή συγκυρία «κανείς δε δικαιούται να παραμένει αδιάφορος, αλλά όλοι οφείλουμε να συμμετάσχουμε με τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση. Οι περισσότεροι μισθωτές-έμποροι της πόλης μας είναι μικρομεσαίοι, που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα μέσα σε συνθήκες δραματικού περιορισμού της ζήτησης και αποχής από την αγορά για ψυχολογικούς και ουσιαστικούς λόγους. Η ιδιοκτησία, σύμφωνα με το σύστημα δικαίου της χώρας μας, έχει και υποχρεώσεις και όχι μόνο δικαιώματα, και οι συνθήκες είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για να εκπληρώσει σήμερα την υποχρέωση συμμετοχής στην κοινή προσπάθεια οικονομικής επιβίωσης, εκμισθώνοντας τα καταστήματα με προσιτά ενοίκια».