Το βασίλειο των μπαχαρικών μεταμορφώνει κάθε πιάτο, προσθέτοντας γεύση ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει.

Όταν μάλιστα περιλαμβάνεται και μια πικάντικη εσάνς, τότε ο ουρανίσκος ξυπνά για να γευτεί όλα τα καλά του φαγητού.

Κι ενώ χαρμάνια θα βρει έτοιμα ο καλοφαγάς στην αγορά, μπορεί άνετα να τα φτιάξει και μόνος στο σπίτι, καθώς δεν πρόκειται ακριβώς για επιστήμη.

Να τι θα χρειαστείς λοιπόν για ένα από τα πλέον καθιερωμένα καυτερά χαρμάνια, ιδανικό από κρέατα μέχρι και σούπες:

  • 2,5 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.