Υλικά

  • 5 ασπράδια αβγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για κέικ
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδα τριμμένη, συν για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα ασπράδια και το 1/4 φλιτζάνι βουτυρόγαλα μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίξτε στο μπολ και το μείγμα με τα ασπράδια, ανακατεύοντας καλά.
  3. Προσθέστε το υπόλοιπο βουτυρόγαλα και χτυπήστε για 3- 4 λεπτά. Προσθέστε την τριμμένη καρύδα και ανακατέψτε.
  4. Βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και τοποθετήστε το μείγμα μέσα. Ψήστε στους180 βαθμούς για βαθμούς για 30 λεπτά.
  5. Γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα, αφήστε να κρυώσει και απολαύστε.