Υλικά

  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. αλεύρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 700 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους
  • 1 κ. σ. πάπρικα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σοτάρετε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το κοτόπουλο και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε, τινάζοντας το περίσσευμα. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε, σε 2 δόσεις για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μία γάστρα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, την κολοκύθα, την πάπρικα και τον ζωμό, προσθέστε το μπέικον, καλύψτε και μαγειρέψτε για 4 ώρες σε δυνατή θερμοκρασία (ή 6 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία) ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του κοτόπουλου, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.