Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 κ.γ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 συσκευασία ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1 κονσέρβα τόνο 100 γρ.
  • 100 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/3 κούπα αλεύρι
  • δύο κούπες γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και μαγειρεύουμε για περίπου 12-15 λεπτά. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
  2. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον τόνο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Περιχύνουμε τα κανελόνια με τη σάλτσα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί και την πάπρικα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.