Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 1 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη σκόνη κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το αβγό, ανακατέψτε και στη συνέχεια ρίξτε στο μείγμα με το βούτυρο εκείνο με το αλεύρι.
  4. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μία μαλακή ζύμη.
  5. Χωρίστε σε δύο μέρη, τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη.
  7. Κόψτε στα επιθυμητά σχέδια με τα αντίστοιχα κουπάτ και τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  8. Ψήστε για 8- 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.