Υλικά

  • Φέτες ψωμί του τοστ (ο αριθμός εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε)
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ταψί στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα και από πάνω τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού του τοστ, κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήσετε κενό.
  2. Αλείψτε με λίγη σάλτσα ντομάτας και προσθέστε το μπέικον και τη γαλοπούλα.
  3. Ρίξτε το 1/3 της γραβιέρας προσπαθώντας να καλύψετε όλες τις φέτες τοστ.
  4. Στραγγίστε τα μανιτάρια και τις ελιές και προσθέστε τα ομοιόμορφα πάνω από τα αλλαντικά.
  5. Προσθέστε τις ντομάτες και την πιπεριά και πασπαλίστε με την υπόλοιπη γραβιέρα.
  6. Ψήστε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20- 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα.