Το είδος ψησταριάς που δεν προτείνουν οι ειδικοί

Είναι πολύ διαδεδομένο στις μέρες μας


ΣΥΝΤΑΓΕΣΝΕΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
15:10
15/12/2019
5
loading

Χειμώνα-καλοκαίρι, τα μπάρμπεκιου καπνίζουν διαρκώς, καθώς αποτελούν για πολλούς ένα είδος γευστικής ιεροτελεστίας που δεν λείπει σε εβδομαδιαία βάση.

Για να παραμείνει όμως αυτό, γευστική ιεροτελεστία, οι σεφ μάς λένε πως δεν είναι ιδανικά όλα τα είδη ψησταριάς.

Οι τρόποι για να ετοιμάσεις το κρέας πολλοί και οι επιλογές αρκετές στις μέρες μας, οι περισσότεροι συμφωνούν ωστόσο πως τα μπάρμπεκιου υγραερίου δεν είναι ο ενδεικνυόμενος.

«Ο καπνός είναι ένα συστατικό από μόνος του», γράφει ο γνωστός τηλεοπτικός σεφ Valentine Warner, «χωρίς αυτόν, παίρνεις μεν τη φωτιά, αλλά χάνεις τη γεύση».

Το ίδιο προτείνουν και οι διάσημοι σεφ Jeremy Lee και Martin Morales, πως οι ψησταριές υγραερίου (και οι ηλεκτρικές) δεν κάνουν τη διαφορά στο κρέας, δεν σπάνε τη μύτη από την τσίκνα…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
  1. avatar όχι άλλο κάρβουνο

    Δίνει μεν άλλη νοστιμιά αλλά είναι καρκινογόνο

  2. avatar Μπορείτε

    ΄με αλουμινόχαρτο να φτιάξετε σαν λεκανάκι που θα συγκρατεί λίγο νερό απο κάτω απο την εστία, καθώς και να βάλετε και ένα κομματάκι ξύλο ή λίγο κάρβουνο να καεί και καλύτερο ψήσιμο και αρωματικό 😉

  3. avatar Ο Μεσημερας

    Τα αρνητικα τους ειναι:Ψησταριες υγραεριου..Για προβατο και πανσετα δεν ειναι χρησιμες καθολου...παιρνουν ευκολα φωτια συνεχεια..
    Τα θετικα τους ειναι οτι δεν καπνιζουν αιθαλη, δεν αφηνουν μουντζουρα στον τοιχο η ταβανι ειδικα οσοι ψηνουν σε διαμερισματα(βεραντες μπαλκονια).Αμεσως ψηνεις μολις την αναψεις..
    Απο γευση δεν υστερουν απο τις καρβουνου..
    *Τι πιο σημαντικο στις ψησταριες υγραεριου, ειναι ΜΗΝ αγορασετε καποιες που χρησιμοποιουν ειδικες πετρες ψησιματος.. πολυ βρωμια-καπνο και χαλανε γρηγορα..

  4. avatar Ο

    Νομίζω και η ποιο υγιεινές γιατί το κάρβουνο....

  5. avatar Κόφι Αυνάν

    Ναι αλλά είναι μακράν οι πιο βολικές!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει