Ο συνδυασμός φρούτου και λαχανικού, η απουσία ζάχαρης και η αντικατάσταση του λευκού αλεύρου με ολικής, μετατρέπουν αυτό το κέικ σε ένα σνακ για όλες τις ώρες, γεμάτο βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.

Υλικά (10 κομμάτια)

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 70 γρ. μέλι
  • 1 αβγό & 2 ασπράδια
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. τριμμένο μήλο (στον χοντρό τρίφτη)
  • 100 γρ. τριμμένο καρότο (στον χοντρό τρίφτη)
  • 40 γρ. μαύρη σταφίδα
  • 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης/ζέας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα εξής υλικά: ελαιόλαδο, μέλι, αβγό, ασπράδια, εκχύλισμα βανίλιας, μήλο και καρότο.
  • Βήμα 2: Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  • Βήμα 3: Ενώνουμε τα δύο μπολ με απαλές κινήσεις και προσθέτουμε τις σταφίδες.
  • Βήμα 4: Βάζουμε τον χυλό σε φόρμα για κέικ, στρωμένη με λαδόχαρτο, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 230 kcal
  • Υδατάνθρακες: 27,5 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9,3 γρ.
  • Λιπαρά: 11,1 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,9 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI