Το γκρέιπφρουτ είναι εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη C, με ένα μέτριο φρούτο να καλύπτει περίπου το 64% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Περιέχει ακόμη βιταμίνη Α, κάλιο και μαγνήσιο. Η βιταμίνη C προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία, το κάλιο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ η βιταμίνη Α συμβάλλει στην υγεία των ματιών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υλικά (1 ποτήρι)

  • 2 γκρέιπφρουτ
  • 1 κομμάτι τζίντζερ 40 γρ.
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Τρίβουμε το τζίντζερ και το βάζουμε σε χλιαρό νερό (περίπου 1/3 κούπας) για 10–15 λεπτά.
  • Βήμα 2: Στύβουμε τα γκρέιπφρουτ, σουρώνουμε το τζίντζερ και αναμειγνύουμε τον χυμό τους.
  • Βήμα 3: Ανακατεύουμε καλά τον χυμό με το μέλι μέχρι να διαλυθεί, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και, αν θέλουμε, προσθέτουμε πάγο.

Διατροφική αξία ανά ποτήρι

  • Ενέργεια: 125 kcal
  • Υδατάνθρακες: 6,2 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 1,3 γρ.
  • Λιπαρά: 1,3 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,1 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI